Lasse Diding

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lasse Diding
Født24. apr. 1953Rediger på Wikidata (70 år)
Varbergs församling
BeskjeftigelseForretningsdrivende Rediger på Wikidata
NasjonalitetSverige

Lasse Gunnar Diding (født 24. april 1953) er en svensk entreprenør og eier av hotell Gästis i Varberg, som han mottok en pris som Årets företagare i Varberg 2007.[1] Lasse Diding sitter i styret for foreningen Folket i Bild Kulturfront.[2]

I januar 2012 offentliggjorde Diding sin ønske om å gjøre om Engelska parken i Varberg til en Leninpark med en statue av Vladimir Lenin, da han presenterte denne ideen i et brev til Varbergs kommun.[3]

Navnetvist[rediger | rediger kilde]

Diding forsøkte å gi sin sønn (født 1991) navnet Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 (uttalt /ˈalˌbin/). Guttens foreldre planla å aldri gi ham noe navn, som en protest mot svensk navnelovgivning, som sier:

Fornavn skal ikke godkjennes om de kan forårsake skade eller kan antas å virke skjemmende for den som bruker det, eller navn som av opplagte grunner ikke er passende som fornavn.

Fordi foreldrene ikke hadde registrert et navn på gutten innen hans femårsdag ga en rett i Halmstad i sørlige Sverige foreldrene en bot på 5000 kroner. Som svar på boten sendte foreldrene inn navnet Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 i mai 1996. Retten godtok ikke det spesielle navnet, og opprettholdt boten. Foreldrene prøvde så i stedet å skrive guttens navn A, men retten godtok heller ikke det.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Hallands Nyheter 15. november 2007.
  2. ^ Folket i Bild Kulturfronts hemsida[død lenke]
  3. ^ Christensen, Bengt (24. januar 2012). «Lasse Diding vill skapa Leninpark i Varberg». Hallands Nyheter. Arkivert fra originalen 9. mars 2012. Besøkt 7. mars 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]