Brennemerket

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Brennemerket
orig. The Cheat
Generell informasjon
Utgivelsesår1931
Prod.landUSA
Lengde74 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiGeorge Abbott
Prod.selskapParamount Pictures
Eksterne lenker

Brennemerket[1] (originaltittel: The Cheat) er en amerikansk dramafilm fra 1931, regissert av George Abbott. Brennemerket er en nyinnspilling av stumfilmen The Cheat regissert av Cecil B. DeMille.

Handling[rediger | rediger kilde]

Elsa Carlyle (spilt av Tallulah Bankhead) er en tvangsmessig gambler, og forbruker som er alt for opptatt av sin egen sosiale status og utseende. Ektemannen Jeffrey (spilt av Harvey Stephens) forsøker å overbevise Elsa om å unngå å bruke enda mer penger, samtidig som han ønsker å gjøre investeringer i et forsøk på å gi dem nok velstand til å leve komfortabelt resten av livet. Men Elsa hadde impulsivt plassert et stort veddemål, og får umiddelbart 10 000 dollar i gjeld når hun taper dette veddemålet. Senere, etter å ha hjulpet til med å samle inn penger til veldedighet, stjeler Elsa alle disse pengene og investerer dem i aksjer. Men hun mister snart alle disse pengene også, når aksjene taper seg voldsomt i verdi.

Hardy Livingston (spilt av Irving Pichel) er en velstående ungkar, som lenge har hatt et godt øye til Elsa, låner henne alle pengene hun trenger for å betale tilbake pengene hun hadde tapt. Dagen etter informerer Jeffrey henne om at investeringene hans har lønnet seg, og at de nå er ufattelig velstående. Elsa forsøker derfor å betale tilbake alle pengene hun hadde lånt fra Livingston, men han ønsker seg seksuelle tjenester i stedet. Elsa sier hun heller vil begå selvmord, enn å gå med på dette. Livingston rekker henne en pistol og ber henne gjøre det. Men når hun ikke klarer å gjøre det, gir han henne en brannskade på venstre side av brystet - og hun svarer med å ta pistolen og skyte ham. Men en mistenksom Jeffrey har fulgt etter henne, og han tar på seg ansvaret for hendelsen. Men under rettssaken mot ham avslører Elsa endelig sannheten, og en dommer frafaller alle siktelsene mot Jeffrey.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 1. juni 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]