Bremenskije muzykanty

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bymusikantene fra Bremen
orig. Бременские музыканты
RR5015-0030R 25 рублей 2019 Бременские музыканты (в специальном исполнении).png
Generell informasjon
GenreHumormusikk, musikal
Utgivelsesår1969
NasjonalitetSovjetunionen
Lengde21,36 min.
SpråkRussisk
Bak kamera
RegiInessa Kovalevskaja
ManusJurij Entin, Vasilij Livanov
Basert på
Bymusikantene fra Bremen
MusikkGennadij Gladkov
SjeffotografJelena Petrova
Foran kamera
Medvirkendeingen
Stemme­skuespiller(e)Oleg Anofrijev, Elmira Zjerzdeva, Anatolij Gorokhov, Gennadij Gladkov
Annen informasjon
FilmselskapSojusmultfilm
Premiere(r)1969
OppfølgerPo sledam bremenskikh muzykantov
Eksterne lenker

Bremenskije muzykanty (originaltittel: Бременские музыканты) er en sovjetisk animert film fra 1969, regissert av Inessa Kovalevskaja.[1][2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Et esel, en hund, en katt og en hane, samt deres mester en trubadur, opptrer sammen. I begynnelsen av filmen reiser de til et palass for å gjøre et show for kongen og hans undersåttere. I løpet av showet forelsker trubaduren seg i kongens datter, prinsessen, men bandet blir deretter kastet ut av palasset av kongen. Tilbake på veien drømmer trubaduren om prinsessen, og legger en plan for å få kongens samtykke. Den kvelden kommer bandet til en hytte, som allerede huser en gjeng skurker. Trubaduren og dyrene skremmer vekk skurkene, før de overnatter i hytta selv.

Dagen etter marsjerer kongen og hans militære eskorte til et klassifisert område, når veien deres blir blokkert av trubaduren og hans følgesvenner - forkledd som banditter. Gruppen jager vekk soldatene og fanger kongen, før de trekker seg tilbake til hytta deres. Trubaduren kommer deretter ut av hytta som ham selv for å "redde" kongen fra bandittene, og han vinner dermed kongens gunst.

Med kongen reddet, leder musikerne en prosesjon tilbake til palasset hvor kongen arrangerer en fest. Trubaduren og prinsessen innser sin kjærlighet til hverandre. I mellomtiden blir dyrene kastet ut av palasset, og tvunget til å overnatte utendørs. Neste morgen forsøker dyrene å få kontakt med trubaduren igjen. Men når de ikke får noen svar, pakker de tingene sine, og forlater palasset.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Oleg Anofrijev
  • Elmira Zjerzdeva
  • Anatolij Gorokhov

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]