Brønnøysund videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Brønnøysund videregående skole
Brønnøysund vgs.jpg
KommuneBrønnøy
Beliggenhet

Brønnøysund videregående skole
65°28′05″N 12°12′43″Ø

Brønnøysund videregående skole (BVS) ligger sentralt i kystbyen Brønnøysund i Brønnøy kommuneSør-Helgeland. Det er 465 elever og 120 ansatte på BVS. Skolen har 21 programområder. Nåværende rektor heter Sylvi Halseth. Skolen har moderne undervisningslokaler etter oppussingen som ble ferdig februar 2014. BVS har både yrkesfaglige og studieforberedende retninger. Skolen har mange elever fra nærliggende kommuner som Vega, Vevelstad, Sømna og Bindal.

Brønnøysund videregående skole ble ferdig oppusset i februar 2014.  I prosessen i oppussingen ble det laget en kantine i inngangen av bygget på skolen. Og i den nyere delen av skolen fikk elevene et bibliotek de kan utnytte. I samme delen som biblioteket har de IKT Service som da gir teknisk hjelp og veiledning til elevene hvis det trengs. Basen er en del av skolen der elever med spesielle behov får tilrettelagt hjelpen de trenger i hverdagen på skolen.

I den gamle delen av bygget har studiespesialiserende, medier og kommunikasjon, og elektrofag klasserommene sine. I den nye delen av bygget, ved kantinen og biblioteket har restaurant- og matfag sitt kjøkken. På østsiden av bygget har bygg og anleggsteknikk og restaurant- og matfag klasserommene sine. Bygg og anleggsteknikk har en egen hall rett utenfor skolen på nordsiden. I tillegg har skolen Teknikk og industriell produksjon/Arbeidsmaskin på Salhus, som ligger noen kilometer fra hovedskolen.

I umiddelbar nærhet av skolen finnes Samfunnshuset i Brønnøysund, Brønnøyhallen, karrieresenteret og Svarthopen turområde med opparbeidede turstier og badeplass med stupetårn. Området kan benyttes til aktivitet i skole- og fritid.

BVS-plattformen[rediger | rediger kilde]

Fra november i 2005 til februar i 2006 arbeidet skolen med å formulere en pedagogisk plattform. Dette gjorde de for å få virksomhetsplanen godkjent, for uten den ville de ikke får byggeinnvilgelse på skolen.

Studieretninger[rediger | rediger kilde]

Brønnøysund videregående skole har studieretningene:

Historie[rediger | rediger kilde]

Brønnøysund videregående skole startet i 1990. Før den tid var det to ulike videregående skoler i Brønnøysund. Gymnaset ble opprettet på 1958, senere kom yrkesskolen. Skolemassen besto av mange ulike bygninger. Bygningene ble delt inn i Østtun (yrkesfag) og Vesttun (gymnas). I tillegg fantes det snekkerfag på Terråk. Brønnøysund barne- og ungdomsskole hadde i en lang periode tilhold i samme bygning som gymnaset.

De to skolene ble slått sammen til Brønnøysund Videregående skole 01.01.1990. I perioden 2013-2014 ble skolen pusset opp, slik at de fleste linjene ble samlet i en større bygning.

Referanser[rediger | rediger kilde]