Boy A

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Boy A
Generell informasjon
UtgivelsesårStorbritannias flagg 26. november 2007
Prod.landStorbritannias flagg Storbritannia
Lengde106 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiJohn Crowley
ManusforfatterJonathan Trigell (roman)
Mark O'Rowe (manus)
Foran kamera
MedvirkendeAndrew Garfield
Katie Lyons
Peter Mullan
Prod.selskapThe Weinstein Company
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Boy A er en britisk dramafilm fra 2007 som er basert på Jonathan Trigell sin kritikerroste roman med samme navn. Filmen hadde premiere under Toronto Film Festival i 2007. Filmen ble regissert av John Crowley, og hovedrollen spilles av Andrew Garfield. På nettstedet Rotten Tomatoes har 59 anmeldelser gitt filmen en gjennomsnittskarakter på 7,4 av 10.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Filmen starter når Eric Wilson (Andrew Garfield) blir løslatt fra fengsel - og han blir tildelt ett nytt navn, Jack Burridge.

Hans fortid blir fortalt gjennom en rekke flashbacks. Det begynner med at Eric Wilson blir venn med bråkmakeren Philip Craig, etter at Philip redder ham fra noen bøller. Det blir senere avslørt at Philip hadde blitt utsatt for seksuelle overgrep begått av hans eldre bror. En dag begynner Philip å krangle med en ung jente fra samme barneskole, i en park. Hun kritiserer oppførselen deres, og kaller dem "avskum" når hun ser Philip ødelegge ett skilt med en kniv. Philip kutter opp armen til jenta med lommekniven. Deretter griper han tak i jenta, og han drar henne under en bro. Når Philip mister kniven plukker Eric den opp, og følger etter dem under broen. Jenta blir drept, men det kommer ikke frem hvem som egentlig drepte henne eller hvordan.

Eric (kalt Boy A under rettssaken) og Philip blir satt i politiets varetekt som følge av drapet på jenta. Philip dør kort tid senere, muligens fra selvmord. Men Eric mener at Philip kan ha blitt drept av andre ungdomsforbrytere i fengsel. Eric blir løslatt fra ungdomsfengsel når han blir myndig, og han møter rehabiliteringsarbeider Terry (Peter Mullan). Eric, sjenert og ivrig etter å bli en god borger igjen, starter et nytt liv under navnet Jack Burridge. Han finner seg en jobb, og blir god venn med kollega Chris (Shaun Evans). Han forelsker seg i en annen kollega, Michelle (Katie Lyons), og en dag redder han og Chris en liten jente som ellers ville ha dødd etter en alvorlig bilulykke. En artikkel i en avis skildrer ham som en helt, og den inkluderer et bilde av både Eric og Chris. Eric ønsker å være helt ærlig med kjæresten Michelle og avsløre sin fortid til henne, selv om Terry oppfordrer ham til ikke å gjøre det fordi han mener at dette er for farlig. Terry er redd for at folk kan angripe Eric fordi det er en belønning på £20.000 for å finne ham.

Rehabiliteringsarbeideren har også problemer sin egen sønn, og en dag oppdager denne sønnen Erics sanne identitet fra gamle avisartikler fra rettssaken mot ham. I tillegg finner han finner informasjon om Eric på farens datamaskin, og han avslører dette til det en avis. Som et resultat mister Eric jobben, og hans beste venn Chris distanserer seg fra ham. Kort tid senere blir kjæresten Michelle savnet, og Eric blir mistenkt for å være involvert i forsvinningen. Men senere blir det avslørt at hun hadde stengt seg inne i sitt eget hjem, sønderknust av avsløringen at Jack faktisk er Eric. Eric forsøker gjentatte ganger å kontakte Terry, men kommer bare til telefonsvareren hans. Han flykter fra sitt eget hjem for å unngå journalister og reiser til Blackpool. Etter å ha lagt igjen farvel-meldinger i talepostkassen til Terry og Chris, så avslutter filmen med Eric stående over kanten på en høy bro.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]