Bourbon (whiskey)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bourbon
Bourbon
Typebrennevin
Introdusert1820-tallet

Fat med bourbon

Bourbon er amerikansk whiskey laget av mais som hovedingrediens. Bourbon er et begrep som er beskyttet i amerikansk lovgivning og det er et krav at all produksjon av bourbon whiskey må skje i USA. Det er lovbestemt at bourbon må inneholde minst 51 % mais og den må lagres på tønner laget av amerikansk kviteik.[1] Tønnene skal være svidd på innsiden og kan bare benyttes en gang.

Kjente bourbon-merker[rediger | rediger kilde]

Den mest solgte bourbon siden 1970 er Jim Beam White, en fire år gammel bourbon produsert av Jim Beam Distillery i Clermont i Kentucky.[trenger referanse] Den har en alkoholstyrke på 43 %. Andre kjente merker av bourbon er Old Crow, Evan Williams, Knob Creek, Eagle Rare, Old Fitzgerald, Buffalo Trace og Old Grand Dad. Det finnes i alt flere hundre forskjellige merker av bourbon i USA.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «27 C.F.R. sec 5.22(b)(1)(i)». Ecfr.gpoaccess.gov. Arkivert fra originalen 17. august 2012. Besøkt 29. oktober 2014. 
  • F. Paul Paculi: American still life: The Jim Beam Story and the Making of the World s No. 1 Bourbon

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

http://recenteats.blogspot.se/p/the-complete-list-of-american-whiskey.html

drikkestubbDenne drikkerelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.