Bourbon (whiskey)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bourbon
Bourbon Whiskey glass and bottle 08.09.2015 13-20-57.jpg
TypeBrennevin
Opprinnelse USARediger på Wikidata
Introdusert18. århundre
Alkoholinnhold40 % eller mer

Fat med bourbon

Bourbon er amerikansk whiskey laget av mais som hovedingrediens. Bourbon er et begrep som er beskyttet i amerikansk lovgivning, og det er et krav at all produksjon av bourbon whiskey må skje i USA. Det er lovbestemt at bourbon må inneholde minst 51 % mais, og at den må lagres på tønner laget av amerikansk kviteik.[1] Tønnene skal være svidde på innsiden og kan bare benyttes en gang.

Kjente bourbon-merker[rediger | rediger kilde]

Den mest solgte bourbon siden 1970 er Jim Beam White, en fire år gammel bourbon produsert av Jim Beam Distillery i Clermont i Kentucky.[trenger referanse] Den har en alkoholstyrke på 43 %. Andre kjente merker av bourbon er Old Crow, Evan Williams, Knob Creek, Eagle Rare, Old Fitzgerald, Buffalo Trace og Old Grand Dad. Det finnes i alt flere hundre forskjellige merker av bourbon i USA.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «27 C.F.R. sec 5.22(b)(1)(i)». Ecfr.gpoaccess.gov. Arkivert fra originalen 17. august 2012. Besøkt 29. oktober 2014. 

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • F. Paul Paculi: American still life: The Jim Beam Story and the Making of the World s No. 1 Bourbon

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Teacup clipart.pngDenne drikkerelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.