Boog & Elliot – Gutta på Skauen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Boog & Elliot - Gutta på skauen
orig. Open Season
Generell informasjon
SjangerAnimasjonsfilm
Utgivelsesår10. november 2006
Prod.landUSA
SpråkEngelsk/ dubbet til Norsk
Bak kamera
RegiRoger Allers
Jill Culton
ManusforfatterSteve Bencich
Ron J. Friedman
Prod.selskapSony Pictures Animation
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Boog & Elliot – Gutta på skauen er den første animerte spillefilmen fra Sony Pictures Animation fra 2006. Filmen handler om bjørnen Boog finne en dag at skogene er fulle av jegere. Sammen med hjorten Elliot, må han sørge for å lagre alle skogens dyr fra de onde jegerne.

Et videospill basert på filmen er produsert av Ubisoft for Wii, PlayStation 2, PlayStation Portable, Windows, GBA Xbox 360, Xbox, Nintendo DS og GameCube. Genre av videospill er action-eventyr, og antall spillere er Single og Multiplayer.

Handling[rediger | rediger kilde]

I den lille byen Timberline nyter en grizzlybjørn på 408 kilo ved navn Boog en fanget, men likevel luksuriøs tilværelse. Han tilbringer dagene som attraksjon til byens natur-show. Men om natten bor han i garasjen til park-vokteren Beth, som har oppdratt Boog siden han var en liten bjørneunge. Men en dag kjører den kaldhjertede jakt-fanatikeren Shaw inn i Timberline sammen med en hjort ved navn Elliot, som er festet til panseret på lastebilen hans. Elliot mangler et gevir, etter at Shaw målrettet kjørte ham over med lastebilen hans. Når Boog møter ham, ber Elliot ham om å kutte ham fri - før Shaw kommer til å montere ham fast på en vegg, og Boog hjelper ham. Men samme natt blir Boog syk etter å ha spist alt for mye godteri, kommer hendelsene raskt ut av kontroll - ettersom de to ransaker en nærbutikk. Men Elliot stikker av kort tid før Boog blir tatt til fange av Beths venn Gordy, den lokale sheriffen i byen.

Beth innser at Boog er for truende for resten av byen, og flytter ham og Elliot inn i Timberline National Forest, bare to dager før den åpne jakt-sesongen skal begynne. Men de blir snart flyttet over fossene, hvor de vil være juridisk trygge for jegerne. Men Boog klarer ikke å overleve utendørs i naturen på egen hånd, så Boog ar motvillig med seg Elliot som sin upålitelige guide. Boog møter snart en rekke skogsdyr som oppfører seg svært uvelkomne mot ham, inkludert de to stinkdyrene Maria og Rosie, endene Serge og Deni, forskjellige navnløse panikk-rammede kaniner, ekornet McSquizzy emd en skotsk aksent. Etter hvert begynner Boog og Elliot å knytte bånd til hverandre etter å ha innsett at de begge er utstøtte fra deres naturlige flokk, og Boog vurderer å la Elliot bli værende hos ham etter at de kommer seg tilbake.

Dagen etter avsløres det imidlertid at Elliot absolutt ikke har noen anelse om hvor de skal, og har ledet Boog i en stor sirkel. De to blir deretter konfrontert av Shaw, og de ødelegger ved et uhell en demning. Dette forårsaker en stor flom, som også feier med seg de aller fleste andre skogsdyrene. Men dyrene forstår snart at de blir nødt til å samarbeide med hverandre hvis de skal ha noe håp om å overleve denne jakt-sesongen. Dagen etter leder Boog en revolusjon mot alle de lokale jegerne. Dette får alle jegerne til å trekke seg tilbake i nederlag, etter at McSquizzy ødela alle lastebilene deres.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Rolle Stemmer (engelsk) Stemmer (norsk)
Boog Martin Lawrence Sven Nordin
Elliot Ashton Kutcher Åsleik Engmark
Shaw Gary Sinise Dennis Storhøi
Beth Debra Messing Anine Kruse
McSquizzy Billy Connolly Bernhard Ramstad
O'Reilly Jon Favreau Per Skjølsvik
Ian Patrick Warburton Nils Ole Oftebro
Gordy Gordon Tootoosis Trond Brænne
Giselle Jane Krakowski Ine Jansen
Pinnsvin Matthew W. Taylor Harald Mæle
Bobbie Georgia Engel Unn Vibeke Hol
Maria Michelle Murdocca Lena Meieran
Rosie Nika Futterman Katrine Blomstrand
Serge Danny Mann Espen Sandvik

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata