Bong

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

En bong er et redskap som brukes for å mest mulig effektivt få i seg rusmidler, og er derfor populære festinnslag i visse miljøer. Det finnes to hovedtyper bong, nemlig bongpipe som brukes for inntak av røyk fra cannabis eller andre urter eller rusmidler, og ølbong som brukes for inntak av alkohol.

Vannbong uten vann

Bong-piper[rediger | rediger kilde]

En bong er en pipe med choke, altså et hull som kan åpnes for å slippe inn luft slik at brukeren fortere kan trekke ut røyken. En vannpipe med choke kalles vannbong.

Bonger som er utviklet for bruk med cannabis-røyking er særdeles effektiv fordi man får i seg nesten all røyken som produseres, og røyken filtreres gjennom vann to ganger, som gjør det mer behagelig å røyke. Uten denne filtreringen gjennom vann, kan røyking av cannabis ofte være litt smertefullt hvis man tar mye røyk ned i lungene på en gang.[trenger referanse]

Ølbong[rediger | rediger kilde]

Merk: Ordet «ølbong» også kan referere til en papirlapp eller sjetong som man kan veksle inn i øl, se Bong (andre betydninger).

En ølbong består av en trakt med en slange på. Den som skal drikke ligger gjerne under, med slangen i munnen. En assistent holder trakten og heller øl eller andre alkoholholdige væsker i den. Tyngdekraften sørger så for at væsken med stor hastighet spyles inn i mottakerens munn.