Bolero (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bolero
orig. Bolero
Generell informasjon
UtgivelsesårAugust 1984 (USA)
Lengde105 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørJohn Derek
ProdusentBo Derek
ManusforfatterJohn Derek
MusikkElmer Bernstein (kjærklighetsscener)
Peter Bernstein
SjeffotografJohn Derek
KlippSophie Bhaud
Hughes Damois
Foran kamera
MedvirkendeBo Derek
George Kennedy
Andrea Occhipinti
Ana Obregón
Olivia d'Abo
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Bolero er en amerikansk film fra 1984, med Bo Derek i hovedrollen. Filmen er skrevet og regissert av Bo Dereks ektemann, John Derek. Handlingen i filmen sentrerer rundt Bo Dereks seksuelle oppvåkning, og hennes reise rundt i verden for å finne den ideelle første kjærligheten som skal få hennes jomfrudom.

Bo Dereks film 10 fra 1979 hadde gjort henne til en superstjerne over natten, og hadde brukt Ravels musikkstykke «Bolero» i en kjærlighetsscene. Det ble sagt at tittelen til filmen Bolero var et forsøk på å påvirke publikum som gjenkjente musikken i 10.

Filmen fikk elendige kritikker, og ble nominert til hele ni Golden Raspberry Awards under den femte utdelingen. Til slutt mottok filmen seks priser, inkludert prisene for «verste film», «verste skuespillerinne», «verste regissør» og «verste manus».

Handling[rediger | rediger kilde]

Lida McGillvary, en ung jomfru, bestemmer seg den dagen hun blir uteksaminert fra en eksklusiv britisk kostskole for at hun skal finne den rette mannen for sin første seksuelle opplevelse, uansett hvor i verden denne mannen måtte befinne seg. Siden hun er rik nok til ikke å måtte reise alene, tar hun med seg venninnen Catalina, og familiens sjåfør Cotton. Lida reiser først til et arabisk land der hun møter en ideell elsker, en sheik som tilbyr seg å ta hennes jomfrudom, men som sovner nesten med en gang. Lida gir opp sheiken og reiser til Spania, der hun møter toreadoren Angel, som er enda bedre enn sheiken da han er i stand til å holde seg våken. Uheldigvis, etter at hun har oppnådd det hun kom for, blir Angel hardt skadet under en tyrefekting.

Skaden gjør at Angel ikke kan utføre sine plikter på soverommet, og Lida bestemmer seg for at hennes nye livsoppgave er å sørge for at han blir frisk igjen. Hun lærer seg tyrefekting for på den måten å få sin elsker motivert til å ikke ligge rolig lenger. Til slutt lykkes hun i å gjøre Angel frisk igjen, og filmen slutter med at de to gifter seg.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle
Bo Derek Lida McGillvary
George Kennedy Cotton
Andrea Occhipinti Angel
Ana Obregon Catalina
Olivia d'Abo Paloma
Greg Bensen Sheik
Ian Cochrane Robert
Marta Miller Evita
Mickey Knox Slesk marokkaner
Paul Stacey Ung Valentino 1
James Stacy Ung Valentino 2

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]