Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan
撲殺天使ドクロちゃん
(Club-to-Death Angel Dokuro-chan)
DemografiSeinen
Sjanger Komedie
Manga
Manus Mitsuna Sakuse (historie)
Mitsuna Ouse (tegning)
Utgiver Japan MeidaWorks
Republikken Kina Kadokawa Media
Magasin Dengeki Comic Gao!
Periode august 2005 –
Tankōbonbind 3
Anime
Regissør Tsutomu Mizushima
Studio MediaWorks
Kanal SKY PerfecTV!
Periode 12. mars 200510. september 2005
Episoder 4 sett med 2 episoder hver, altså 8 enkeltepsioder

Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan (撲殺天使ドクロちゃん, Club-to-death-angel Dokuro-chan, «Klubb-til-døden-engel Dokuro-chan«) er tittelen på en japansk fiksjonserie som fokuserer rundt opplevelsene til en ung gutt og en merkelig engel fra fremtiden som konstant gir ham problemer og dreper ham gjentatte ganger med en stor, piggete klubbe.

Dokuro-chan begynte som en japansk light novel som senere ble etterfulgt av en manga som i 2005 ble basisen til en anime med samme navn. TV-serien er kjent for blodige men likevel sterkt overdrevne komiske voldsscener og seksuelle spydigheter.

Handling[rediger | rediger kilde]

Dokuro-chan forteller historien om Sakura Kusakabe, en ung gutt som går i andre året på High School (omrent det samme som videregående skole). En gang i fremtiden kommer han til å fornærme Gud ved å oppdage udødelighet ved et tilfelle, som innebærer at alle kvinner slutter å eldes når de har fylt tolv år og aldri vil endre utseende etter det. Sakura blir derfor anklaget for å være bestemt til å skape en pedofil verden. Dokuro Mitsukai er medlem av en orden med englemordere under navnet "Rurutie" fra fremtiden som blir sendt fra fremtiden for å drepe Sakura slik at han aldri får skapt sin "pedofile verden". Dokuro har imidlertid også makt til å gjenoppreise de døde. Idet hun tror han kan reddes fra sin skjebne gjenoppreiser hun ham derfor hver gang hun har mistet besinnelsen og drept ham med sin gigantiske, piggete tetsubo (klubbe) ved navn Excalibolg. Det blir ikke bedre når et annet medlem av Rurutie, Sabato, blir sendt fra fremtiden for å utføre oppdraget Dokuro nekter å fullføre: å drepe Sakura.

Hovedfigurer[rediger | rediger kilde]

Sakura Kusakabe

Sakura Kusakabe er en ung gutt som går i andreåret på High School. Hans liv forandrer seg totalt når han møter Dokuro, som flytter inn hos ham og gir ham mye problemer. I fremtiden skal visstnok Sakura være skjebnebestemt til å skape en teknologi som gjør at kvinner slutter å eldes etter fylte tolv år. Denne spådommen har gitt Sakura et rykte på seg blant sine medelever for å være pedofil, til tross for at han ennå er for ung til å bli betraktet som en. Sakura havner ofte opp i problematiske situasjoner på grunn av Dokuro, som ofte ender med at hun klubber ham til døde og deretter gjenoppliver ham igjen.

Han er forelsket i sin klassekamerat og venninne Shizuki Minakami, selv om han ennå ikke våger å tilstå det for henne. Hans mange forsøk på å gi uttrykk for sine følelser blir ofte forpurret av Dokuro.

Dokuro Mitsukai

Dokuro Mitsukai er en søt engel sent fra fremtiden for å myrde Sakura Kusakabe for å hindre ham i å finne opp udødelighet, som betraktes som en fornærmelse mot Gud. Hun tror imidlertid han kan reddes og nekter derfor å fullføre oppdraget. Dokuro skiller seg fra vanlige personer ved at hun bruker sin enorme tetsubo, Excalibolg, for å uttrykke sitt sinne. Hun trekker da frem klubba og klubber offeret brutalt til døde (offeret er som oftest Sakura). Hun kan også bruke Excalibolg til å gjenoppreise noen fra de døde ved å messe på formelen Pipiru piru piru pipiru pi. Denne formelen kan også forvandle personer delvis til dyr, noe hun gjorde med en av Sakuras klassekamerater. I tillegg kan det skje merkelige ting med en person om hun ikke fullfører formelen i sin helhet.

Dokuro gjør også alt hun kan for å forpurre Sakuras forsøk på å gjøre det bra på skolen, idet hun tror det kan bidra til å forhindre at han finner opp teknologien som "Rurutie" ønsker ham drept for. Det gjør hun ofte med hårreisende seksuelle spydigheter som alltid bringer Sakura ute av fatning.

Sabato

Sabato er enda en engel fra fremtiden hvis oppdrag også er å drepe Sakura. Sabato bruker sin feminine skjønnhet for å få jobben gjort og er uvanlig høflig, selv når hun skal til å myrde Sakura. Hennes kampvåpen er et elektrosjokkvåpen kalt Durandal som ifølge Sabato kan "char blue whales in the blink of an eye" (forkulle en blåhval på et blunk).

Zanzu

Zanzu er en mannlig engel fra fremtiden som samarbeider med Dokuro i forsøket på å redde Sakuras liv. Av utseendet ligner han mer på et medlem av en MC-klubb enn en engel og oppfører seg svært så rart når han dukker opp.

Zakuro Mitsukai

Zakuro er Dokuros yngre, ni år gamle søster. Til tross for at hun er yngre enn Dokuro ser hun mye eldre og modnere ut enn Dokuro. Hun er iført en kjole modellert etter en marineuniform og går med lapp over det venstre øyet. Hun er rolig og god i kamp. Hennes kampvåpen er det livsfarlige håndkleet Eckilsax som kan dele seg i to eller flere deler for nærkamp og binde fast en motstander.

Shizuki Minakami

Shizuki er en av Sakuras beste venninner og går i klassen hans. Hun tilbringer mesteparten av tiden med Sakura og er en av de mer normale figurene i serien idet hun aldri blir oppsilt eller reagerer likt med hennes rarere klassekamerater når noe mystisk skjer.

Andre fakta[rediger | rediger kilde]

  • I episode 4 forvandler Dokuro Sakura til kaptein Matthew Perry, mannen som i 1854 tvang Japan til å gjenåpne sine grenser for utenomverdenen etter 200 års isolasjon.
  • Dokuros klubbe, Excalibolg, har sitt navn fra to våpen, Kong Arthurs legendariske sverd, Excalibur, og enten det keltiske spydet Gae Bolg eller det magiske sverdet Caladbolg.
  • I serien går englene som Sakura møter på rundt med en gyllen glorie over hodet. En engel som blir fratatt glorien sin, blir øyeblikkelig rammet av eksplosiv diaré. Når Sakura ved et tilfelle griper Dokuros glorie, oppdager han at den er «like skarpt som et japansk sverd», etterfulgt av en voldsom blødning fra hånden hans.
  • Navnet «Sakura» betyr på japansk kirsebærblomst.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]