Bodyguard

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Bodyguard
orig. The Bodyguard
Generell informasjon
Nasjonalitet USA amerikansk
Utgitt 25. november 1992 (USA)
28. januar 1993 (NOR)
Lengde 130 min.
Språk Engelsk
Bak kamera
Regissør Mick Jackson
Manus Lawrence Kasdan
Produsent Kevin Costner
Lawrence Kasdan
Jim Wilson
Musikk Alan Silvestri
Foran kamera
Hovedroller Kevin Costner
Whitney Houston
Gary Kemp
Christopher Birt
Annen informasjon
Filmselskap Warner Bros.
Budsjett 25 mill. dollar
Totalomsetning 411 mill. dollar
Eksterne lenker

The Bodyguard er en film fra 1992, regissert av Mick Jackson, med manus skrevet av Lawrence Kasdan, og med Kevin Costner og Whitney Houston i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Rachel Marron (Whitney Houston) er en internasjonal sangerinne og filmstjerne. Livet hennes settes i fare da en sykelig fan ønsker henne død. Sikkerhetseksperten Frank Farmer (Kevin Costner) blir satt på saken, og må beskytte sin klient uansett omstendigheter og pris. Farmer går aldri av vakt, og Marron viser seg som den divaen hun ryktes å være. De forventer begge å få være sjef over situasjonen, men ingen av dem forventer å bli forelsket.

Ettersom drapsmannen nærmer seg, må Farmer nå beskytte den kvinnen han blir involvert med, uansett om følelsene tar overhånd.

Mottakelse og priser[rediger | rediger kilde]

Filmen er en av de 100 mest innbringende filmene gjennom tidene og spilte inn over 400 millioner amerikanske doller verden over.

Filmen ble nominert til 2 Oscar-statuetter, begge i kategorien for beste originale sang, men den tapte for Disney-filmen Aladdin. Filmen ble imidlertid tildelt priser i andre utdelinger, blant annet på BRIT Awards og MTV Movie Awards.

Filmen ble i tillegg også nominert til syv Golden Raspberry Awards under den 13. Razzie-utdelingen, inkludert verste film, verste skuespiller og verste skuespillerinne, men den vant ingen av prisene den var nominert til.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Filmen var opprinnelig planlagt i 1976 med Steve McQueen og Diana Ross i hovedrollene. Etter at McQueen fikk kreft, foreslo man igjen at filmen skulle spilles inn i 1979, denne gangen med Ryan O'Neal og Diana Ross. Prosjektet lot seg ikke realisere etter at de to stjernene ble uenige.

Madonna ble en periode vurdert i rollen som Rachel. I dokumentarfilmen Madonna: Truth or Dare vises en scene hvor hun uformelt får beskjed om at det ikke blir noen avtale.

Lydspor[rediger | rediger kilde]

Lydsporet til filmen er tidenes nest mest solgte (det mest solgte album med musikk fra en film er Saturday Night Fever. «I Will Always Love You» er en av de mest kjente sangene). Albumet solgte over 42 millioner verden over.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]