Bodiam Castle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bodiam Castle
Bodiam-castle-10My8-1197.jpg
Land StorbritanniaRediger på Wikidata
Historiske fakta
EierNational Trust, John "Mad Jack" Fuller
Arkitekt ukjentRediger på Wikidata
Stilretningmiddelalderlig arkitektur
Kart

Bodiam Castle
51°00′08″N 0°32′37″Ø
Nettsted
Nettsted Offisielt nettsted

Bodiam Castle sett fra sør

Bodiam Castle er en engelsk borg av den kvadratiske typen, nær Robertsbridge i East Sussex. Den er et godt eksempel på en borg bygget i senmiddelalderen.

Borgen ble bygget i 1385 av sir Edward Dallyngrigge, en ridder under Edvard III, etter ønske fra Rikard II som ville beskytte England mot en mulig fransk invasjon. Allikevel viser nyere forskning at borgen ble bygget mest for å vises fram istedenfor å være et effektivt festningsverk. Det finnes flere bevis som støtter dette, som for eksempel borgens vegger, som er mindre enn en meter brede.

Ved utbruddet av den engelske borgerkrigen i 1641, var Bodiam Castle i John Tuftons besittelse. Tufton støttet rojalistene, og solgte borgen for å betale bøter pålagt av parlamentet. Borgen ble deretter demontert, og ble stående som en pittoresk ruin før det ble kjøpt av John Fuller i 1829. Under hans ledelse ble slottet delvis restaurert før det ble solgt til George Cubitt, første Baron Ashcombe, og senere til lord Curzon. Begge gjennomførte videre restaureringsarbeid, og borgen er idag en fredet bygning. Borgen har vært eid av National Trust siden 1925, da det ble donert av lord Curzon.