Bodø MDG

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bodø MDG - Miljøpartiet De Grønne
ModerpartiMiljøpartiet De Grønne
Grunnlagt2011
IdeologiGrønn ideologi[a]
Nettstedwww.bodo.mdg.no
Representanter:
Bodø bystyre
1 / 39
(2015)

a^ Som definert av partiet selv, se MDGs hovedprinsipprogram

Bodø MDG er Miljøpartiet De Grønnes lokalforening i Bodø. Partiet stilte for første gang til valg i Bodø i 2011, men fikk ingen mandater inn. I neste lokalvalg, for perioden 2015–2019, fikk Miljøpartiet De Grønne inn sin første representant i bystyret, ved Håkon Møller.

Historie[rediger | rediger kilde]

Kommunevalget 2011[rediger | rediger kilde]

Ved kommunevalget i 2011 stilte Miljøpartiet De Grønne for første gang med liste i Nordlands hovedstad. Det var på denne tiden MDG virkelig begynte å få nasjonal oppmerksomhet, men med kun 172 stemmer og en oppslutning på 0,7%, måtte partiet se bystyrepolitikken fra sidelinjen de fire neste årene.

Kommunevalget 2015[rediger | rediger kilde]

Mye har skjedd for MDG sin del i siste fireårsperiode før lokalvalget 14. september 2015, og har markert seg blant annet med representasjon på Stortinget. Partiet stilte liste med 33 kandidater, og fikk totalt 648 stemmer og en oppslutning på 2,9%, noe som resulterte i at førstekandidat Håkon Andreas Møller ble historisk som partiets første mandat i bystyret.

MDG havnet på vippen etter valget, da både de rødgrønne og de borgerlige fikk 19 mandater hver. Etter én ukes forhandlinger ble det klart at De Grønne gikk i allianse med den rødgrønne koalisjonen.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Disse skal styre Bodø - Borgerportalen til Bodø kommune». bodo.kommune.no. Arkivert fra originalen 27. september 2015. Besøkt 27. september 2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]