Bobbys verden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bobbys verden
orig. Bobby's World
Generell informasjon
SjangerFantasy tv-serie, barneserie
Prod.landUSA
Sesonger8
Episoder81
SpråkEngelsk
Foran kamera
Stemmer avHowie Mandel, Gail Matthius, Edie McClurg, Tino Insana, Kevin Michael, Rob Paulsen, Gary Owens, Frank Welker, Debi Derryberry
Skaper(e)Howie Mandel
Sending
Periode8. sep. 199023. feb. 1998
TV-kanalFox Kids
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside
Howie Mandel i 1987, skaper av Bobbys verden.

Bobbys verden originaltittel: Bobby's World også kjent The World According to Bobby er en animert amerikansk-kanadisk komiserie som ble produsert produsert og sendt av Fox Kids fra 1990 til 1998. Bobbys verden ble skapt av den kanadiske skuespilleren/komikeren Howie Mandel, som også fremfører stemmene til både Bobby og faren Howard Generic.[1]

Hovedkarakterer[rediger | rediger kilde]

 • Robert Adelvice «Bobby» Generic (originalstemme ved av Howie Mandel) – Hovedpersonen i serien. Han er en ung gutt som elsker å fantasere. En fantasifull Bobby hevder imidlertid at han kom fra drømmene sine. Scener med Bobby involverer oftest forseggjorte bokstavelige tolkninger av de populære eller dagligdagse ordtakene som ytres av andre karakterer under showet. Når han deltar i konkurranser, har han en tendens til å tape fordi Bobby ender opp med å være seg selv i stedet for å bruke sunn fornuft. Bobby har piggete svart hår. Han har på seg en hvit skjorte med røde korte ermer (som også avslører at magen er eksponert), rød shorts og blå joggesko.

Familiemedlemmer[rediger | rediger kilde]

 • Howard Generic (modellert etter og også fremstilt av Howie Mandel med sin normale stemme) – Bobbys far. Han straffer vanligvis sønnen Bobby ved å sende ham til rommet sitt for hans dårlige oppførsel.
 • Martha Sven-Generic (original stemme av Gail Matthius) – Bobbys mor, som har rødt hår og ofte blir sett iført en himmelblå treningsdress. Hun har en fremtredende Midtvesten–aksent og ble født 25. oktober 1956 som Martha Knudsen. Martha setter et bestemt tidspunkt på dagen for å tilbringe kvalitetstid med Bobby og er vanligvis den som får ham til å sove om natten når Bobby avslutter dagen på gode vilkår. Martha er et aktivt forbilde for datteren Kelly og tilbringer ofte mor-datter-tid med henne når Bobby og Howard ikke er til stede. Hun er også en stor fan av Elvis Presley og har en samling musikk, suvenirer og merchandise i huset. Gail Matthius baserte Martha på sin Saturday Night Live-karakter, Roweena, en kjederøykende frisør.
 • Kelly Generic (originalstemme ved Charity James) – Bobbys 15 år gamle storesøster en opprørske rocka-guttejente, den eldste av søsken i Generic-familien, hun ble født 8. september, 1975 in Chicago, Illinois nesten umiddelbart etter ekteskapet til foreldrene hennes da de var på vei hjem fra besteforeldrenes hjemby Minneapolis. Hun og familien bodde i Eugene, Oregon til hun var 2 år før foreldrene flyttet til Redmond for farens nye jobb som selger. Hun er figurert med en blond shag-frisyre, lilla øyenskygge og rosa-stripete strømpebukser. [2]
 • Derek Generic (originalstemme ved Kevin Michaels fra 1990 til 1996, deretter Pamela Adlon fra 1997 til 1998) – Bobbys 10 år gamle bror, som er en bølle med en rottehale-frisyre og en sarkastisk væremåte. Han erter og fornærmer alltid sin yngre bror, og Derek blir ofte irettesatt av foreldrene for å ha lurt Bobby. Han ble født 7. desember 1979 og er 10 år i den første sesongen og 14 år i den siste. [3]
 • Jake og Alex Generic - Bobbys yngre tvillingbrødre, som ble introdusert i sesong 3, men nevnt i sesong 2 da Martha var gravid med dem. De ble født i 1992 og bruker blå pysjamas og de bruker bleier også..
 • Ruth Sven (originalstemme ved Susan Tolsky) – Bobbys tante og Marthas søster, en blond dame som er kjærlig og hengiven mot sin yngre nevø En del av signaturantrekket hennes er knehøye strømper rullet inn i en ring ved mansjettene.
 • Ted Sven (originalstemme ved Tino Insana) – Bobbys onkel og Martha og Ruths bror. Han er en blond, noe overvektig, munter herre med en dyp røff stemme. Signaturplagget hans er en gul skjorte med røde hjerter.
 • Jacqueline "Jackie" Bodine(originalstemme ved Debi Derryberry), født 25. mai 1985 er en gjenganger i Bobby's World. Hun dukket først opp i episoden "Three Kids And A Baby" Til å begynne med hadde hun ikke noen stor rolle, men hadde senere virkelig noe å si. Hun er Bobbys litt kjæreste.
 • Roger (vokaleffekter levert av Frank Welker) – The Generics' kjæledyrhund.
 • Webbly - Bobbys utstoppede edderkoppleke.

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ Erickson, Hal (2005). Television Cartoon Shows: An Illustrated Encyclopedia, 1949 Through 2003 (2nd utg.). McFarland & Co. s. 150–151. ISBN 978-1476665993. 
 2. ^ Bobby's World Wiki
 3. ^ Bobby's World Wiki

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]