Blyde River Canyon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Blyde River Canyon
LandSør-Afrikas flagg Sør-Afrika
Kart
Blyde River Canyon
24°33′50″S 30°48′27″Ø

Blyde River Canyon

Blyde River Canyon er et kjent naturområde i Sør-Afrika, som ligger i Mpumalanga, og utgjør den nordre delen av Drakensberg. Den 26 kilometer lang og 800 meter dyp i gjennomsnitt. Selve dammen har en høyde på 665 meter år den er full. Man finner stort sett rød sandstein i området. Det høyeste punktet, Mariepskop, er 1 944 meter høy, mens det laveste, hvor elven går ut av juvet, er under 560 meter over havet. Dette betyr at Blyde River Canyon er rundt 1400 meter dyp, ifølge noen målinger.

Ifølge noen målinger er det verdens tredje største canyon, etter Grand Canyon i USA og Fish River Canyon i Namibia, men dette avhenger veldig av hvordan en vil definere en canyon. Uansett er det en av verdens største, og uten tvil den «grønneste», på grunn av det subtropiske løvverket, og man finner også noen av de dypeste klippene i en cayon i hele verden. Det er Afrikas nest største canyon, kun slått av Fish River Canyon.

Fauna og flora[rediger | rediger kilde]

Det er et mylder av liv som kan overleve i Blyde River Canyon, inkludert flere fiske- og antilopearter, samt flodhester og krokodiller. Man kan også se alle primater man kan finne i hele Sør-Afrika her. Man finner også et veldig variert fugleliv her, inkludert den sjeldne Narina Trogon samt flere andre, sjeldne arter.

Kadishi-fossen[rediger | rediger kilde]

Kadishi Tufa, med sine 200 meter, er den nest største tufa-fossen på jorda. En tufa-foss skapes når vannet som renner over dolomittstein absorbere kalsium, og dermed former fjellet på spesielle måter. I dette tilfellet har formasjonen blitt sammenlignet med at ansikt som gråter, og har derfor fått tilnavnet «naturens gråtende ansikt». At 200 meter (656 ft), the Kadishi Tufa waterfall is the second tallest tufa waterfall on earth. A tufa waterfall is formed when water running over dolomite rock absorbs calcium, and deposits rock formations more rapidly than they erode the surrounding rock. In the case of the Kadishi Tufa fall, the formation that has been produced strikingly resembles a face which is crying profusely, and is thus sometimes known as 'the weeping face of nature'.

Turisme[rediger | rediger kilde]

Bourke's Luck Potholes

Juvet, og det omliggende Drakensberg, er et veldig populært mål for turister i regionen, med en velutvilket turismeindustri, støttet av en veldig god infrastruktur.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]