Hopp til innhold

BloodRayne

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
BloodRayne
Generell informasjon
GenreActionfilm,[1] skrekkfilm,[2] monsterfilm, vampyrfilm, dramafilm, fantasyfilm
Utgivelsesår2005
NasjonalitetTyskland, USA
Lengde94 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiUwe Boll[1][2][3][4] Rediger dette på Wikidata
ManusGuinevere Turner Rediger dette på Wikidata
Basert på
BloodRayne Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Dan Clark
MusikkHenning Lohner Rediger dette på Wikidata
FotoMathias Neumann Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeKristanna Loken,[2] Michael Madsen,[2] Matthew Davis,[5] Michelle Rodríguez,[3] Ben Kingsley,[2] Meat Loaf,[6] Billy Zane,[6] Geraldine Chaplin,[6] Udo Kier,[6] Michael Paré,[6] Will Sanderson,[6] Daniela Nane,[6] Darren Shahlavi,[6] Robert Baer, Romanița Ionescu, Ho-Sung Pak,[7] Ingrid Bisu Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger
FilmselskapWolfgang Herold Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Romar Entertainment
Netflix
Budsjett25 000 000 USD Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)2005
OppfølgerBloodRayne 2: Deliverance Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

BloodRayne er en skrekkfilm fra 2006, basert på videospillet Bloodrayne fra Majesco og Terminal Reality, regissert av Uwe Boll. Kristanna Loken, Ben Kingsley og Matthew Davis spiller hovedrollen.

Filmen var den tredje filmen basert på et videospill av Uwe Boll som tidligere lagde filmene House of the Dead og Alone in the Dark.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen er basert på videospillet ved samme navn, og filmen handler om figuren Rayne (Kristanna Loken), en uhellig art av menneske og vampyr kalt Dhampir. Dhampirer blir ikke påvirket av krusifikser og tørster ikke etter menneskeblod. Hun er datteren av vampyrkongen Kagan (Ben Kingsley), som har samlet en hær av slaver, både vampyrer og mennesker, slik at han skal kunne utslette menneskerasen. Rayne ble unnfanget da Kagan voldtok moren hennes, og hun var senere vitne til at han tok livet av henne.

Sebastian, Vladimir og Katarin er tre medlemmer av Brimstone Society, en gruppe som har som mål å bekjempe vampyrene. Når de hører om Dhampiren, planlegger Vladimir å rekruttere henne.

Mottakelse[rediger | rediger kilde]

Filmen hadde premiere den 6. januar på nesten 1000 kinoer i USA. Opprinnelig skulle filmen lanseres på mange flere kinoer, men antallet sank da det viste seg at en rekke kinoer ikke hadde lisensiert filmen.[8][9] I åpningshelgen spilte filmen inn kun 1,5 millioner dollar.[10] Filmen ble kritisert for ikke å inneholde noen historie, og for at den leide inn prostituerte som statister og stand-ins slik at produksjonskostnadene skulle holde seg nede.[11] Filmen ble også kritisert av fans for å ha lite til felles med videospillet.

BloodRayne ble nominert til seks Golden Raspberry Awards under den 27. Razzie-utdelingen, inkludert prisene for verste film, verste skuespillerinne og verste regissør.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata