Hopp til innhold

Blodig alvor – Carnage

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Blodig alvor – Carnage
orig. Carnage
Generell informasjon
GenreDramafilm, dramakomedie, filmkomedie
Utgivelsesår2011
NasjonalitetFrankrike, Tyskland, Spania, Polen
Lengde80 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRoman Polański[1] Rediger dette på Wikidata
ManusYasmina Reza, Roman Polański Rediger dette på Wikidata
TemaUrbant samfunn,[2] hykleri[2]
Basert på
Le Dieu du carnage Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Yasmina Reza
MusikkAlexandre Desplat Rediger dette på Wikidata
FotoPaweł Edelman Rediger dette på Wikidata
KlippHervé de Luze Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeJodie Foster,[3] Kate Winslet,[3] Christoph Waltz,[3] John C. Reilly,[3] Tanya Lopert,[3] Julie Adams,[3] Elvis Polanski[4] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Farve/s.hvFarger
FilmselskapConstantin Film Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Medusa Film
Premiere(r)16. desember 2011
24. november 2011 (Tyskland)[5]
2011
Eksterne lenker

Blodig alvor – Carnage er en svart komedie fra 2011, regissert av Roman Polański. Filmen er basert på teaterstykket «God of Carnage» av Yasmina Reza. Hovedrollene spilles av Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltz, og John C. Reilly.

Filmen handler om et ektepar som oppsøker et annet, etter at førstnevntes sønn har slått ut to tenner på sønnen til sistnevnte. Handlingen er lagt til New York, men filmen ble i sin helhet innspilt i Paris.

Den ble ingen publikumssuksess, men fikk ganske bra mottakelse av anmelderne.[6][7]

Handling[rediger | rediger kilde]

To barneskole-gutter havner i slåsskamp i en park. Dette resulterer i at den ene gutten, Zachary Cowan, slår den andre, Ethan Longstreet, i ansiktet med en pinne. Guttenes foreldre møtes deretter i en leilighet i Brooklyn, for å diskutere det som har skjedd. Zacharys foreldre, Alan (spilt av Christoph Waltz) og Nancy Cowan (spilt av Kate Winslet) besøker hjemmet til Michael (spilt av John C. Reilly) og Penelope Longstreet (spilt av Jodie Foster), Ethans foreldre. Møtet deres er i utgangspunktet ment å bare være kort samtale. Men på grunn av forskjellige omstendigheter fortsetter samtalen å trekke ut. Faktisk begynner Alan og Nancy å forlate leiligheten ved to anledninger, men trekkes raskt tilbake igjen for videre diskusjon.

Til å begynne med er ekteparene vennlige mot hverandre. Men deres respektive kommentarer begynner å såre følelsene til hverandre, noe som får alle til å krangle voldsommere med hverandre. Bortsett fra å krangle seg imellom, skylder parene på hverandre om hvem som egentlig var ansvarlig for konflikten mellom sønnene deres. Alle blir også irriterte på Alan fordi han aksepterer endeløse telefonsamtaler på telefonen sin, avbryter diskusjonen, og gjør det åpenbart at han har mer interesse for forretningene sine enn selve diskusjonen. Michael mottar også en rekke telefoner fra hans syke mor, til hans økende frustrasjon.

Nancy anklager Michael for å være en morder fordi han, irritert over den konstante støyen den laget om natten, tidligere hadde sluppet datteren Courtneys kjæledyr-hamster ut på gaten. Michael tilbyr alle noe å drikke. Penelope påstår at hun aldri drikker seg full. Men Nancy drikker alt for mye, og gjør til slutt en stopp for Alans telefon-samtaler ved å slippe mobiltelefonen hans i Penelopes blomstervase full av tulipaner og vann. Penelope og Nancy ler av dette, samtidig som Michael og Alan forsøker å fikse telefonen hans.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ filmportal.de, Wikidata Q15706812, https://www.filmportal.de/ 
  2. ^ a b https://europeanfilmawards.eu/en_EN/film/carnage.5754; arkiv-URL: https://web.archive.org/web/20200422193457/https://europeanfilmawards.eu/en_EN/film/carnage.5754; besøksdato: 22. april 2020.
  3. ^ a b c d e f (på en) Internet Movie Database, Wikidata Q37312, https://www.imdb.com/ 
  4. ^ (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 
  5. ^ Internet Movie Database, verkets språk engelsk, www.imdb.com, besøkt 20. august 2016[Hentet fra Wikidata]
  6. ^ «Carnage». www.rottentomatoes.com. 16. desember 2011. Besøkt 4. april 2016. 
  7. ^ «Carnage». Metacritic. Besøkt 4. april 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]