Blazing Angels: Squadrons of WWII

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Blazing Angels: Squadrons of WWII
UtviklerUbisoft Romania
UtgiverUbisoft
DistributørSteam
Nintendo eShop
KomponistJason Graves
PlattformWii
Xbox 360
Xbox
PlayStation 3
Microsoft Windows
Utgivelse23. mars 2006
SjangerFlygesimulator
ModusFlerspiller, enspiller
Nettstedwww.blazing-angels.com

Blazing Angels: Squadrons of WWII er et flysimulatorspill til Xbox, Xbox 360, PlayStation 3 og Wii som kom ut i 2006.[1][2][3] Spillet er satt til andre verdenskrig, og gir spilleren tilgang til 46 forskjellige jagerfly fra den æraen, og mulighet til å delta i diverse slag og andre hendelser. Flerspillermodusen lot opptil 16 spillere spille samtidig med hverandre.[4]

Historien følger en skvadron, med kallenavnet Angels of Dunkirk, gjennom forskjellige kamper og oppdrag fra andre verdenskrig. Dette inkluderer slaget om Storbritannia, frigjøringen av Paris, slaget ved Midway, D-dagen og slaget om Berlin.

Oppfølgeren, Blazing Angels 2: Secret Missions of WWII, kom ut i 2007.[5]

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet begynner i Storbritannia i 1940, hvor flere amerikanske piloter har meldt seg frivillig til Royal Air Force. De får blant annet oppdrag i Nord-Afrika for å rekognosere og deretter hjelpe de britiske styrkene som skal angripe tyske linjer i en ørken i Libya. Etter dette blir skvadronen sendt tilbake til USA for å hjelpe til med å trene flere amerikanske piloter. Samtidig som skvadronen er stasjonert på Hawaii, lanserer den japanske keiserlige marinen et overraskelsesangrep på Pearl Harbor. Med USA engasjert i krigen mot Japan, blir skvadronen sendt på en rekke oppdrag mot japanske styrker i Stillehavet.

Først legger de ut på et oppdrag for å ødelegge en japansk konvoi, inkludert et transport-skip i Korallhavet, og deretter kjemper de i slaget ved Midway. Etter en rekke oppdrag over Stillehavet blir de sendt tilbake til Europa, for å delta i et angrep på tyske skip i Norge. Der legger de også merke til en hemmelig tysk base for tungtvann, som de må ødelegge. Etterpå fortsetter de med å dekke de allierte landingene i Normandie. Med verdenskrigen som nærmer seg slutten, blir skvadronen sendt på et siste oppdrag inn i Berlin rett før sovjetiske soldater skal angripe byen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Fish, Eliot (6. mai 2006). «Blazing Angels: Squadroms of WWII». The Sydney Morning Herald (engelsk). Besøkt 22. mai 2023. 
  2. ^ Castro, Juan (12. desember 2006). «Blazing Angels: Squadrons of WWII Review». IGN (engelsk). Besøkt 22. mai 2023. 
  3. ^ «Blazing Angels Review». IGN (engelsk). 23. mars 2007. Besøkt 22. mai 2023. 
  4. ^ «PS3 version of Blazing Angels flies into stores». Gaming Nexus (engelsk). Besøkt 22. mai 2023. 
  5. ^ Cooke, Alex (19. september 2007). «Blazing Angels 2: Secret Missions of WWII review». Gamesradar (engelsk). Besøkt 22. mai 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]