Blant stjerner og kometer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Blant stjerner og kometer
orig. Ziegfeld Girl
Generell informasjon
Utgivelsesår1941
Prod.landUSA
Lengde132 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiRobert Z. Leonard
MusikkHerbert Stothart
Prod.selskapMetro-Goldwyn-Mayer
Eksterne lenker

Blant stjerner og kometer (orig. Ziegfeld Girl) er en amerikansk filmmusikal fra 1941 regissert av Robert Z. Leonard og med James Stewart, Judy Garland, Hedy Lamarr, Lana Turner, Tony Martin, Jackie Cooper, Eve Arden, and Philip Dorn. Musikknumrene er iscenesatt av Busby Berkeley og filmen er produsert av filmstudioet Metro-Goldwyn-Mayer.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

En gang i året søker Florenz Ziegfeld etter nye talent for den siste utgaven av sin overdådige Broadway-revy, Ziegfeld Follies. Tre håpefulle kvinner, Sandra Kolter (spilt av Hedy Lamarr), Susan Gallagher (spilt av Judy Garland) og Sheila Regan (spilt av Lana Turner) er blant de som blir valgt ut til rollene som de glamorøse "Ziegfeld-jentene" og kvinnene blir snart venner.

Sandra blir oppdaget og rekruttert når hun var med sin fiolin-virtuose ektemann Franz til audition for showets orkester. Men Franz blir avvist fordi hans musikalske ferdigheter er for gode til jobben, og Sandra blir en show-girl. Sandra blir raskt en stjerne, og tiltrekker seg oppmerksomheten til sin med-stjerne, Frank Merton. Men etter å ha fått vite at Frank er gift med en kone som elsker ham, forsoner Sandra seg med Franz og forlater sang-karrieren hennes for å støtte Frank på en konsert-turne.

Susan, 17 år gammel, blir oppdaget å utføre en vaudeville-handling med sin aldrende far. Selv om Susan er mindre fysisk vakker enn de andre kvinnene, gir hennes enorme sang-talent henne en rolle i showet. Faren hennes, som ikke ønsker å hindre karrieren hennes, oppfordrer henne til å bli i revyen samtidig som faren hennes fortsetter å reise på Vaudeville alene. Susan bekymrer seg for faren sin, og overbeviser til slutt produsentene om å gi ham en del i showet.

Sheila, en tidligere heis-operatør fra Brooklyn må velge mellom kjærligheten til lastebil-sjåfør Gil Young (spilt av Jimmy Stewart) eller hennes plutselig velstående liv som show-girl, inkludert en Park Avenue-leilighet, pressedekning og dyre gaver fra rike tilhengere. Men Sheila blir etter hvert alkoholiker, og blir sparket fra showet etter at hun faller beruset ned fra scenen. Alvorlig syk og ikke i stand til å opprettholde sin luksuriøse livsstil, flytter hun tilbake til familiens beskjedne hjem i Brooklyn.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

James Stewart.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]