Hopp til innhold

Black Lagoon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Black Lagoon
ブラック ラグーン
(Burakku Raguun)
DemografiSeinen
Sjanger action, eventyr, gangster, piratvirksomhet
Manga: Black Lagoon
Manus Rei Hiroe
Utgiver Shogakukan (Japan)
Magasin Sunday GX
Periode 19. april 2002
Tankōbonbind 6 (per november 2006)
Anime: Black Lagoon
Regissør Sunao Katabuchi
Studio Madhouse
Licensor Geneon
Kanal Chiba TV, Gunma TV, KBS Kyoto, TV Nagoya, TV Saitama, Tokyo MX TV
Periode 8. april 200624. juni 2006
Episoder 12
Anime: Black Lagoon: The Second Barrage
Regissør Sunao Katabuchi
Studio Madhouse
Licensor Geneon
Kanal Chiba TV, Gunma TV, KBS Kyoto, TV Nagoya, TV Saitama, Tokyo MX TV, Sun TV, Tochigi TV, TV Kanagawa
Periode 2. oktober 200618. desember 2006
Episoder 12

Black Lagoon (ブラックラグーン burakku ragūn) (sorte lagune) er en japansk manga- og animeserie skapt av Rei Hiroe. Historien følger eventyrene til Lagoon Company (Lagunekompaniet), en gruppe leiesoldater som spesialiserer seg på smugling i havområdene rundt Sørøst-Asia. Basen deres befinner seg i den fiktive byen Roanapur i Thailand, og herfra transporterer de gods med en eldre amerikansk torpedobåt, døpt «Black Lagoon». Lagoon Company tjener til livets opphold ved å ta imot oppdrag fra forskjellige klienter. Oppdragene innebærer ofte voldsomme skuddvekslinger, nevekamp, drap og slag til sjøs. Alt i forskjellige steder i Sørøst-Asia. Gruppen tilbringer mye av sin fritid i baren The Yellow Flag i Roanapur.

Mye av handlingen foregår i den fiktive byen Roanapur i Thailand. Byen blir beskrevet som et eneste stort fristed for alskens gjenger, forbrytere og mordere. Til og med politiet i byen er korrupt og griper ikke inn mot kriminaliteten. I Roanapur utkjempes det daglig dueller mellom forskjellige fraksjoner av den kriminelle underverdenen om kontroll. Her finnes det både søramerikanske narkoligaer, russisk mafia, nordamerikanske leiemordere og veteraner fra både Vietnamkrigen og den afghansk-sovjetiske krig.

Rollefigurer

[rediger | rediger kilde]

Medlemmer av The Lagoon Company

[rediger | rediger kilde]

Rock (fullt navn, Rokuro Okajima) er en japaner som opprinnelig arbeidet i selskapet Asahi Industries, til han ble tatt som gissel av The Lagoon Company i 1995. Gruppen hadde nemlig fått i oppdrag å stjele en verdifull datadisk som Rokuro hadde blitt tiltrodd av sin arbeidsgiver, uvitende om det farlige og ulovlige materiale som var lagret på den. Etter å ha blitt truet på livet av Lagoon Company og overlatt til seg selv av sine arbeidsgivere, slo han seg sammen med gruppen. Hans rolle i gruppen innebærer først og fremst å utføre beregninger og holde fortet når gruppen er på tokt. Rock går fremdeles i en kortermet forretningskjorte til tross for at Revi skaffet ham en Hawaii-skjorte som hun krevde han skulle iføre seg i stedet. Til forskjell fra Revi foretrekker han ord fremfor våpen og blir ofte avskrekket av metodene som gruppen (Revi spesielt) kan bruke for å få det som de vil.

Takket være sin bakgrunn i forretningsverden har Rock gode ferdigheter i geologi og språk og kan oversette fra japansk til engelsk og omvendt. I tillegg besitter han kunnskaper i spansk og rumensk. Dette gjør ham til et verdifullt medlem av Lagoon Company og har tiltrukket seg nysgjerrigheten til flere av gruppens oppdragsgivere.

Rock er en gåtefull figur på flere måter fordi han strever med å finne sitt ståsted mellom lovlydighet og piratvirksomhet. Tilværelsen med The Black Lagoon har både forbedret og forverret livet hans. Han blir i animeen skildret som å stå i skumringen; på grensen mellom lov og forbrytelse uten å vite hva han vil samtidig som han forsøker å holde ved sin gamle samvittighetsfølelse. Dette fører han mange ganger i konflikt med Revy, som i begynnelsen av serien ikke tolerer hans innvendinger mot grådigheten hennes og følgelig truer med å drepe ham om han nevner det igjen. Til tross for dette får hun etter hvert sansen for Rock og det viser seg at hun bryr seg mye mer om ham enn hun viser.

Rock har familie i Tokyo men har ikke mye kontakt med dem grunnet deres lave forventninger til hans prestasjoner, som skyldtes at han ikke klarte å komme inn på høyskolen på første forsøk.

Revy (Rebecca) er slåsskjempen i gruppen. Hun er av kinesisk avstamning og vokste opp i New York City, hvor hun tilbrakte mye av sin ungdom som en tyv og morder. Revi har et stort konkurranseinstinkt og har et hissig temperament og går ikke av veien for å skyte personer som provoserer henne (inkludert barn). Ulikt sine kolleger foretrekker hun å forhandle med pistolen enn med ord for å få det hun som vil. Av alle karakterene i serien er det også hun som banner mest og hun er den som nyter størst glede i å drepe sine fiender.

Revy er en av de dyktigste og dødeligste figurene i serien når det gjelder kamp og hennes ferdigheter med skytevåpen er nesten uten sidestykke; kombinert med hennes evne til å hoppe unna kuler gjør det henne til en formidabel motstander. Hennes favorittvåpen er to modifiserte tvillingpistoler av merket Beretta. Langs skjeftet på dem står piratemblemet til den kjente piratkapteinen Jack Rackham inngravert (to huggerter med bladene krysset over en hodeskalle). Hennes ferdigheter med bruk av skytere med begge hender om hverandre har gitt henne tilnavnet «Two-hands» i Roanapur.

Dutch er lederen for Lagoon Company og kapteinen på torpedobåten «Black Lagoon». Dutch er en tidligere amerikansk soldat som kjempet i Vietnamkrigen, men som deserterte etter Saigons fall i 1973 og ble leiesoldat. Av utseendet er han en stor, muskuløs, mørkhudet mann og bærer alltid solbriller over øynene.

Dutch pleier å holde seg på avstand fra kampene og koordinerer heller gruppens tokt fra torpedobåten. Han har imidlertid store ferdigheter i kamp og bruker som våpen et haglegevær sammen med en 44 kalibers revolver, begge med dødelig effektivitet.

Benny kommer fra Florida hvor han måtte avslutte utdannelsen grunnet problemer med FBI og mafiaen. Hans rolle i Lagoon Company er som mekaniker, PC-spesialist og forsker. Han er av jødisk avstamning og hevder humoristisk at familiens æresløfte er «Fuck the nazis». Dutch liker å kalle ham for Benny-boy. Benny ble med i Lagoon Company to år før Rock etter å ha blitt reddet av Revy.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata