Black Cat

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Black Cat
ブラックキャット
(Burakku Kyatto)
DemografiShōnen
Sjanger Action, komedie
Manga: Black Cat
Manus Kentaro Yabuki
Utgiver Japan Shueisha
Magasin Weekly Young Jump
Periode juni 2000november 2004
Tankōbonbind 20
Anime: Black Cat
Regissør Shin Itagaki
Studio Gonzo
Licensor USA Funimation
Kanal Japan Tokyo Broadcasting System Animax (satellittkanal)
Periode 6. oktober 20053. mars 2006
Episoder 24

Black Cat (ブラックキャット Burakku Kyatto) er en japansk mangaserie skrevet og illustrert av Kentaro Yabuki. Den ble publisert som føljetong i Japan i Shueisha's Weekly Shōnen Jump, før det ble samlet inn i 20 tankōbon volumer. Det har også blitt produsert en anime basert på mangaen.

Den 24 episoder lange animeserien ble produsert av Gonzo, og regissert av Shin Itagaki. Serien ble sendt på TV i Japan på Animax og TBS (Tokyo Broadcasting System), fra den 6. oktober til den 30. mars 2006. Episode 15 ble bare sendt på Animax. Denne episoden var inkludert på den japanske DVD-en, og ble kringkastet av Animax på deres andre internasjonale kanaler verden rundt. DVD-en ble distribuert i Storbritannia av MVM Films, mens den ble distribuert av Madman Entertainment i Australia og New Zealand.

Oppsummering[rediger | rediger kilde]

Historien omhandler Train Heartnet som meldte seg ut av en elitegruppe bestående av snikmordere som kalte seg for Toki no Bannin (時の番人; the Chronos Numbers), for så å bli en dusørjeger.

I Trains verden er det en hemmelig organisasjon, Chronos, som i hemmelighet styrer en tredjedel av verdens økonomi. Chronos var essensiell for å opprettholde balansen i verden, og derfor trengte de folk for å beskytte seg selv. I tillegg til alle de vanlige snikmorderne, var det en spesiell elitegruppe som hadde våpen laget av orikalkum, disse ble kalt for Chrono Numbers. Chrono Numbers har nummeret deres gravert på kroppen sin og våpenet sitt. Det var totalt sett tolv Chrono Numbers, men når Train Heartnet, en uovertreffelig skytter, bestemte seg for å melde seg inn i Chronos, ble nummer XIII opprettet. Ingen som ble utpekt som mål av Train Heartnet, som også ble kjent som Black Cat, fordi han hadde meg seg dårlig lykke, og på grunn av hans ekstremt raske bevegelser og angrep, overlevde. Black Cat var den som var mest fryktet blant snikmorderne.

Hans eneste mål var å være ”best”. I ett av hans oppdrag, måtte han drepe en person, men personens barn var til stede. Siden Train da ble mint på hans barndomstrauma, kunne han ikke drepe personen, noe som første til at han ble skutt av en livvakt.

Til slutt møtte han Saya Minatsuki, som var en dusørjeger. Gjennom hans kontakt med Saya, endret Train seg drastisk, noe som førte til at han sluttet i Chronos. Men, en mann som var en overdrevent stor beundrer av Train, Creed Diskenth, aksepterte ikke at en førsteklasses snikmorder endret seg på den måten. Creed gikk da ut for å drepe Saya mens Train ikke var tilstede. Train kom til åstedet for sent, og prøvde å slåss mot Creed, men han stakk av.

To år senere er Train en dusørjeger. Hans partnere er Sven Vollfied og Eve. Deres liv som dusørjegere er i ferd med å endres når Creed Diskenth dukker opp igjen etter to år. Han ønsker å møte Train, for å spørre om de kan bli partnere.

En løpende gest i animen, er den hvite katten som vanligvis dukker opp hver gang en karakter tuller. Katten dukker også opp på flere forskjellige steder, som for eksempel i Eves krystallkule, og i Svens aviser. Den hvite katten dukker også opp og fungerer som skjold hver Kyoko prøver å kysse Train.

  • Dette er historien i animeserien. Historien i mangen begynner to år etter at Train forlot Chronos.

Selv om mangaen ble ferdig for fire år siden, har forfatteren ”lovet” at det skal komme en oppfølger med en ny historie.

Hovedpersonene[rediger | rediger kilde]

Train Heartnet[rediger | rediger kilde]

Stemmespilt av: Takashi Kondō (japansk) og Jason Liebrecht (engelsk)

Også kjent som Black Cat og er hovedpersonen i historien. Han starter som en hensynsløs snikmorder men lærer seg medlidenhet av Saya Minatsuki. Etter at hjertet hans endret seg (etter møtet med Saya), begynte han å jobbe som dusørjeger sammen med Sven og Eve. Han har alltid en bjelle rundt halsen for å minne ham på den han var, og som han igjen kunne bli. Han har en pistol ved navn Hades, som er laget spesielt for ham av Chronos. Hans svakheter er kvinner og barn, spesielt hvis tårer blir felt.

Sven Vollfied[rediger | rediger kilde]

Stemmespilt av: Keiji Fujiwara (japansk) og Brandon Potter (engelsk)

Sven jobbet en gang som agent for IBI. I disse dager er han en 30 år gammel, forholdsvis blakk dusørjeger og Trains partner. Når Sven møter Eve, blir han venner med henne og behandler henne som en person i stedet for et våpen. Han har et øye som kan se et par sekunder inn i fremtida, men det suger ut all energien hans hvis han bruker det. Dette øyet ble gitt til ham da han var 23 år av hans tidligere IBI-partner og nære venn, som brukte kraften for å se Svens død – noe som førte til at han ofret seg selv for å redde Sven. Sven følger en streng gentlemankode, og ignorerer aldri en dame i trøbbel.

Eve[rediger | rediger kilde]

Stemmespilt av: Misato Fukuen (japansk), Brina Palencia (engelsk)

Et genmanipulert biovåpen, hun bruker nanoteknologi til å forandre kroppen sin. Hun ble behandlet som en labrotte mens hun vokste opp, men da Sven begynte å behandle henne som et menneske åpnet hun opp øynene for verden. Senere i historien begynner Eve å se på Sven som en far. Train kaller Eve for ”princess”. Hun husker alt hun leser. I hver episode kan man se at hun leser en bok. I begynnelsen ser man hun lese en fabel om, en mus som putter en bjelle rundt halsen på en slem katt, noe som hun hermet etter, ved å plassere en stor bjelle rundt halsen til Train.