Bitter ris

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bitter ris
orig. Riso Amaro
Generell informasjon
Utgivelsesår1949
Prod.landItalia
Lengde108 min.
Språkitaliensk
Bak kamera
RegiGiuseppe De Santis
ProdusentDino De Laurentiis
MusikkGoffredo Petrassi
KlippGabriele Varriale
Foran kamera
MedvirkendeVittorio Gassman
Eksterne lenker

Bitter ris,[1] (originaltittel: Riso Amaro) er et italiensk dramafilm fra 1949 regissert av Giuseppe De Santis.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen begynner i det sesongen for ris skal plantes i Nord-Italia. I et forsøk på å unnslippe politiet og lovverket gjemmer seg to kriminelle, Francesca og Walter seg i en folkemengde av kvinnelige arbeidere som er på vei til rismarkene i provinsen Vercelli som er en del av Piemonte i Posletten. De møter snart en annen ris-arbeider Silvana, en bonde. Francesca går om bord på et tog sammen med Silvana, som introduserer henne for de andre bøndenes livsstil.

Men Francesca har ingen arbeidstillatelse, og sliter sammen med de andre "ulovlige" arbeideren på rismarkene. Etter innledende motstand fra andre arbeidere og sjefer, får de ulovlige arbeiderne likevel arbeide ved ris-åkeren. Snart møter de en soldat, Marco, som uten hell forsøker å tiltrekke seg Silvanas interesse.

Mot slutten av arbeidssesongen ankommer også Walter gården de arbeider ved, og blir involvert i et komplott for å stjele en stor mengde ris fra gården. Silvana ønsker å hjelpe ham med å gjennomføre tyveriet, men Francesca og Marco planlegger å hindre Walter og hans medsammensvorne.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Vittorio Gassman.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 14. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]