Hopp til innhold

BitTorrent-tracker

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

En BitTorrent-tracker (BitTorrent-sporer) er en server som hjelper peers i BitTorrent-nettverk.[1] I slike nettverk deles filer ved at en klient sender en forespørsel om en fil, og andre peers på nettverket sender deler av filen alt etter de kan, for så at filen settes sammen igjen hos klienten. Sporingserveren holder kontroll på hvilke peers har de diverse delene av filene, eventuelt hvem som har fullstendige kopier, og hvilke som er tilgjengelige for brukeren som har forespurt en fil. Den hjelper med å koordinere opplasting og nedlasting mellom klientene. Klientene som allerede har begynt å laste ned filen, kan periodisk ta kontakt med serveren for å koordinere nedlastingen videre og sende statistikk til serveren, men forutsatt at peersene klienten har fått kontakt med har den fullstendige filen, kan nedlastingen fortsette uten å ta kontakt med sporingsserveren.[2] Etter at distribuert hashtabeller ble vanlige blant torrenter, har slike sporingsservere blitt overflødige, men de brukes likevel for å hjelpe med å koordinere nedlastinger og å gjøre dem raskere.[3][4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gordon, Whitson. «What's a Private BitTorrent Tracker, and Why Should I Use One?». Lifehacker (engelsk). Besøkt 5. mai 2017. 
  2. ^ «How Does BitTorrent Work?» (engelsk). Besøkt 5. mai 2017. 
  3. ^ «BitTorrent Distributed Hash Table (DHT) or Trackerless BitTorrent I». niallohiggins.com. Besøkt 5. mai 2017. 
  4. ^ «Busting Common Trackerless Torrent Myths - TorrentFreak». TorrentFreak (engelsk). 24. oktober 2009. Besøkt 5. mai 2017. 
Autoritetsdata