Bismarck (fotballspiller)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bismarck
FødtBismarck Barreto Faria
17. sep. 1969[1][2]Rediger på Wikidata (54 år)
São Gonçalo
BeskjeftigelseFotballspiller, idrettsagent Rediger på Wikidata
NasjonalitetBrasil
Høyde177 centimeter
PosisjonMidtbanespiller
Landslag
År Lag Kamper (mål)
1989–1990 Brasil 13 (1)

Bismarck Barreto Faria (født 17. september 1969), kjent som Bismarck, er en brasiliansk tidligere fotballspiller.

Bismarck utmerket seg på det brasilianske U-landslaget som endte på tredjeplass under Ungdoms-VM i 1989 ved å bli kåret til turneringens beste spiller. En måneds tid senere debuterte han for Brasils seniorlandslag i en vennskapskamp mot Paraguay. Samme år ble han utnevnt på årets lag i brasiliansk seriefotball for sine prestasjoner for Vasco da Gama, hvor han hadde gått gradene fra klubbens aldersbestemte lag. Sebastião Lazaroni, treneren som hadde gitt ham tillit på klubbnivå hos Vasco, var blitt landslagstrener, og ga Bismarck tillit også på seniorlandslaget. Bare nitten år gammel var Bismarck del av det brasilianske landslaget som vant Copa América i 1989.

I 1990 var Bismarck del av Brasils tropp til VM-sluttspillet i 1990, men spilte ingen av lagets kamper. Brasils skuffende innsats i mesterskapet førte til at Lazaroni mistet jobben til fordel for Paulo Roberto Falcão. Under Falcãos ledelse var Bismarck involvert i et par av kampene på høsten i 1990, men falt så helt ut av landslagsbildet. Til tross for den lovende og innholdsrike starten på karrieren, var landslagskarrieren hans over knapt 21 år gammel.

I 1993 satte han kursen for japansk klubbfotball. Han gjorde stor suksess over sine ni sesonger med Verdy Kawasaki og Kashima Antlers, hvor han tre ganger ble utnevnt på årets lag i J-League.


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ transfermarkt.com, Transfermarkt spiller-ID 258050, oppført som Bismarck[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ www.national-football-teams.com[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]