Billy Martin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Billy Martin
Billy Martin 1954.png
Født16. mai 1928
Berkeley
Død25. desember 1989 (61 år)
New York
GravlagtGate of Heaven Cemetery
Utdannet ved Berkeley High School
Beskjeftigelse Baseballspiller, manusforfatter
NasjonalitetUSA

Billy Martin (født 16. mai 1928 i Berkeley, California, død desember 1989) var en amerikansk baseball-spiller og manager i Major League Baseball. Han er best kjent som manager for det kjente laget New York Yankees.

Han var av portugisisk og italiensk avstamning, ettersom hans far var født på Azorene, og hans mor var født til en stor italiensk familie i California. Mens han gikk på Berkeley High School, begynte Martin å spille for Oakland Junior Oaks, som var tilknyttet klubben Pacific Coast League Oakland Oaks. Etter å ha gjort ferdig den avsluttende eksamen i 1946, ble han signert av Eddie Leishman som var medlem av Idaho Falls i klasse D i Pioneer League. Martin begynte sin karriere i Major League i 1950 som en andre baseman for Yankees.

Martin pensjonerte seg i 1961 med en karriere med gjennomsnitt på 0.257. Han traff 0.333 i 28 World Series spill for Yankees. Martin var godt kjent for sin drikking og sin ubehøvlede oppførsel når han hadde drukket mye. I 1957 møttes en gruppe Yankees-spillere på den berømte nattklubben Copacabana for å feire Martin's tjueniende bursdag, men de brøt til slutt ut i et mye omtalt slagsmål da Martin og hans medspillere utfordret noen fylliker som var av rasistisk art til en slåsskamp. En måned senere, bestemte daglig leder av Yankees, George Weiss, at Martin's utsvevende natteliv hadde en dårlig innflytelse på lagkameratene Whitey Ford og Mickey Mantle, og forviste ham til Kansas City. Martin følte seg forrådt av ledelsen og nektet å snakke stort med dem resten av året.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]