Bilabonnement

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Bilabonnement er en tjeneste der man abonnerer på en bil i en periode, i stedet for å eie bilen selv.[1] De som abonnerer på bil, betaler ofte en fast sum i måneden for å benytte seg av den.

Bilabonnement er et alternativ til tradisjonelt bilhold (der brukeren selv eier bilen og er ansvarlig for alt av vedlikehold og drift), billeasing og billeie.

Noen bilabonnementer tilbyr forsikring og vedlikehold som en del av abonnementsavgiften, andre tillater abonnenten å veksle mellom forskjellige biler i løpet av abonnementsperioden.

I Norge er bilabonnement blir mer og mer populært, først og fremst i de største byene – Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Forbrukerrådet tester bilabonnement». Forbrukerrådet. 8. mars 2022. Besøkt 1. desember 2022. «Inntil nylig hadde du i praksis kun to valg hvis du ønsket å disponere bil hele døgnet, hele året; du kunne kjøpe eller lease. Nå er bilabonnement blitt et tredje alternativ. Bilabonnement går også under betegnelsen «månedsleie» og kan betegnes som bilverdenens svar på Netflix. | Om det lønner seg å abonnere avhenger av månedlig kjørelengde og bruksmønster.»