Biggin Hill

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Biggin Hill
Polesteeple Hill, Biggin Hill, Kent TN16 - geograph.org.uk - 67992.jpg
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Bromley
Admin. grevskap:Stor-London
Seremon. grevskap:Stor-London
StatusSted i Ytre London
PostnummerTN16
Postkode:TN16

Biggin Hill
51°18′46″N 0°02′01″Ø

Biggin Hill er et sted i Bromleydistriktet i London i England. Stedet ligger knapt 13 kilometer sør for Bromley langs veien (A233) til Westerham. Det ligger nær grensen til distriktet Tandridge i Surrey foruten også distriktet Sevenoaks i Kent. Før april 1965 utgjorde stedet en del av det tradisjonelle grevskapet Kent. Biggin Hill er en av de mest høytliggende bosetningene i Stor-London på en stigning fra 170 til 210 moh. Det var tidligere kjent som en berømt militær flyplass, Biggin-on-the-Bump.[1]

Historie[rediger | rediger kilde]

Stedet er først nevnt ved tiden for normannernes invasjon i 1066, da området ble gitt av Vilhelm Erobreren til halvbroren Odo av Bayeux som takk for at han hadde bestilt Bayeuxteppet.

Biggin Hill har sannsynligvis sitt stedsnavn fra høyden, «bigging», eller sin bosetning, og ble første gang dokumentert som Byggunhull i 1499. Den moderne stavingen av stedsnavnet er først gang dokumentert på et kart som ble tegnet ca. 1762.[1]

Området var inntil 1835 kjent som Aperfield Manor, et område med gårder og spredte småhus. I 1835 kjøpte Frederick Dougal fra Wandsworth herregården. Han delte opp eiendommen, og solgte ut tomter. Utviklingen sakket ned etter hans død, men Biggin Hill fortsatte å vokse sakte, men sikkert. På 1960-tallet kom en ny bølge med flytting til forstedene, og dermed ny vekst.

Royal Air Force anla i 1918 en flystripe i Biggin Hill. RAF Biggin Hill var hjemmebase for de første flyene som eksperimenterte med radiokommunikasjon mellom fly og bakke, og for det første britiske flyet som skjøt ned et tysk fly under den andre verdenskrig. Under slaget om Storbritannia var basen kritisk for sektoren, og operasjonsrommet for Operasjon Crossbow, forsvaret mot V1-bombene, lå der. Basen ble en sivil flyplass i 1959, og opererer nå under navnet London Biggin Hill Airport.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Biggin Hill, Bromley», Hidden London

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]