Biggin Hill

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Biggin Hill
Biggin Hill
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Bromley
Admin. grevskap:Stor-London
Seremon. grevskap:Stor-London
StatusSted i Ytre London
Postkode:TN16

Biggin Hill er et sted i Bromleydistriktet i London i England. Stedet ligger knapt 13 kilometer sør for Bromley langs veien (A233) til Westerham.

Stedet er først nevnt ved tiden for normannernes invasjon i 1066, da området ble gitt av Vilhelm Erobreren til hans halvbror Odo av Bayeux som takk for at han hadde bestilt Bayeuxteppet.

Navnet Biggin Hill er av nyere dato. Området var inntil 1835 kjent som Aperfield Manor, et område med gårder og spredte småhus. I 1835 kjørte Frederick Dougal fra Wandsworth herregården. Han delte opp eiendommen, og solgte ut tomter. Utviklingen sakket ned etter hans død, men Biggin Hill fortsatte å vokse sakte, men sikkert. I 1960-årene kom en ny bølge med flytting til forstedene, og dermed ny vekst.

Royal Air Force anla i 1918 en flystripe i Biggin Hill. RAF Biggin Hill var hjemmebase for de første flyene som eksperimenterte med radiokommunikasjon mellom fly og bakke, og for det første britiske flyet som skjøt ned et tysk fly under andre verdenskrig. Under slaget om Storbritannia var basen kritisk for sektoren, og operasjonsrommet for Operasjon Crossbow, forsvaret mot V1-bombene, lå der. Basen ble en sivil flyplass i 1959, og opererer nå under navnet London Biggin Hill Airport.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]