Lillestrøm pinsemenighet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Betania Lillestrøm)
Hopp til navigering Hopp til søk
Betania Lillestrøm

Lillestrøm pinsemenighet eller Betania Lillestrøm er en kristen frikirkelig menighetLillestrøm, i Akershus. Menigheten er tilsluttet den norske pinsebevegelsen. Lillestrøm pinsemenighet ble stiftet i 27. august 1927.

Menigheten har 83 medlemmer, medregnet tilhørige, det vil si barn av døpte medlemmer.[1] For ungdom i konfirmasjonsalder tilbyr menigheten den frikirkelige konfirmantundervisningen Tentro.

Historikk[rediger | rediger kilde]

De Frie Evangeliske Forsamlinger (de frie venner) hadde møter i Lillestrøm rundt 1900. Men møtevirksomheten opphørte delvis og mange følte at de mistet et «åndelig hjem». Dette var forløperen til at 12 personer stiftet Lillestrøm pinsemenighet i 1927. Hans Siggerud var den første forstanderen (pastoren). De begynte med husmøter i hjemmene, men etter en tid fikk de leie 2. etasje i en bakgård i Nittedalsgata. Dette første lokalet omtales som nå det gamle Betania. Ikke lenge etter ble det startet opp med søndagsskole.

Den 8. januar 1934 hadde menigheten 26 medlemmer. Og i januar 1935 ble det startet en musikkgruppe. Menigheten leide lokale, men ønsket å kjøpe sitt eget. Dette ble det ikke noe av på flere år. Under den andre verdenskrig var det noe urolig og endel flytting på grunn av tyskerne. Etter krigen opplevde menigheten en vekst og vekkelse. Zion Lillestrøm ble stiftet bare to år etter Lillestrøm pinsemenighet, men de to pinsemenighetene har opp gjennom årene levd side om side. En kort periode under og like etter krigen var de samlet til én menighet, fra 17. mai 1943 til 27. april 1947.

Frem til nå hadde menigheten leid flere forskjellige lokaler i Lillestrøm. Den 8. august 1955 ble Aron Gromsrud innsatt som forstander og med dette ble det fart i planene om eget menighetslokale. Den gammel spiralsengfabrikken i Voldgate 27 B ble kjøpt. Etter en ombygging som også inkluderte en leilighet kunne menigheten ha åpningsmøte i 1957. Dette er fortsatt menighetens samlingssted.[2]

I 2015 ble menigheten vedtatt slått sammen med Filadelfiakirken Oslo, og dette ble gjennomført ved nyttår 2016.[3][4]

Misjon[rediger | rediger kilde]

Lillestrøm pinsemenighet er engasjert i misjonsarbeid i India. De støtter IBRA media og K.A.B.A. sitt arbeide. I 2007 var menighetens misjonsregnskap på 30 376,- kr.[1].

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Brox, T.F. 2007. Årbok 2007. For Pinsebevegelsen i Norge.
  2. ^ År 2007.
  3. ^ Romerikes Blad 27. desember 2015 (krever abonnement).
  4. ^ Byposten nr. 1/2006, s. 5.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]