Berlin botaniske hage

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Berlin botaniske hage
BGBM Logo.jpg
Italienischer Garten.jpg
Plassering LichterfeldeRediger på Wikidata
Museumsdirektør Thomas Borsch (2008–)Rediger på Wikidata
Etablert1897
Åpnet1897
Kart
Botanischer Garten Berlin
52°27′18″N 13°18′13″Ø
Nettstedhttps://www.bo.berlin/

Kjempebambus i det store veksthuset
Det store veksthuset
Det store veksthuset

Berlin botaniske hage og botanisk museum (tysk: Botanischer Garten und Botanisches Museum Berlin-Dahlem) ligger i bydelen Steglitz-Zehlendorf, delbydel Dahlem. Anlegget har et areal på 43 hektar, og omfatter 22 000 forskjellige plantearter.

Den botaniske hagen ble anlagt i Dahlem mellom 1897 og 1910. Formålet med den botaniske haven var å undersøke planter fra de tyske koloniene. De store veksthusene ble varmet opp med 80 tonn kull daglig. En annen grunn til anleggelsen var at den landbruksvitenskapelige botaniske haven i Kleistpark, som eksisterte siden 1679, hadde for liten plass. Sjeldne planter hadde imidlertid også blitt dyrket i Lustgarten foran Berliner Schloss i århundrer.

Plantene dyrkes i det 6 000 m² drivhusområdet og på de 13 hektar store «plantegeografiske avdelinger». Man kan lære mer om plantene på det 14 hektar store arboretum og i de «systematiske avdelinger». Berlins botaniske have besitter verdens høyeste drivhus (25 meter). Her dyrkes kjempebambus, utvalgte orkidéer, kjøttetende planter, kaktus og store Victoria-sjøroser.

Den botaniske have tilhører Freie Universität Berlin. Tilknyttet haven er Botanisches Museum, som har en samling av preparerte planter og et fagbibliotek.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]