Bergen Pipes & Drums

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
BP&D Glasgow 2013

Bergen Pipes & Drums er et tradisjonelt skotsk sekkepipeband fra Bergen som ble startet opp i 2009. Bandet er en suborganisasjon av Bergen Scottish Society og er ledet av pipe major Thomas De Ridder.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Bandet har sine røtter i Bergen Pipeband, som ble startet opp i september 2005 av Kirstine Folmann og Chris Jones. Bergen Pipeband spilte ved flere høyprofilerte arrangementer, som Tall Ships' Races i Bergen 2008, Pillaguri-festivalen i Otta 2008, og Herremiddagen i Bergen 2008. Høsten 2009 ble det opprinnelige bandet splittet i to band: Bergen Pipes & Drums og The Bergen Pipe Band. Kun Bergen Pipes & Drums valgte å fortsatt være en suborganisasjon av Bergen Scottish Society. Sammen ønsker de å promotere skotsk kultur i Norge. Bergen Pipes & Drums består av en egen sekkepipe- og trommeseksjon og profilerer seg som et tradisjonelt skotsk sekkepipeband, med medlemmer fra forskjellige nasjonaliteter. Den musikalske ledelsen har erfaring fra flere europeiske sekkepipeband.

Aktiviteter[rediger | rediger kilde]

Bergen Pipes & Drums har vært et fast innslag på Bergen Scottish Society sine Ceilidhs og Burns' suppers, i tillegg til 17. mai-feiringen i Bergen og Remembrance Day-markeringen. Bandet ønsker å delta i internasjonale sekkepipekonkurranser. Et av medlemmene har deltatt i solokonkurranser på The Belgian Championships i Alden Biezen 2010 og Copenhagen Winter Competition i 2011.[1] I august 2013 ble bandet det første sekkepipebandet fra Norge til å delta i The World Pipe Band Championship som årlig avholdes i Glasgow.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]