Bergen Kunsthall

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bergen Kunsthall
BergenKunsthall.jpg
Bergen Kunsthall ble oppført etter Ole Landmarks tegninger årene 1934-1935
Land NorgeRediger på Wikidata
Kart

Bergen Kunsthall
60°23′23″N 5°19′35″Ø
Nettsted
Nettsted Offisielt nettsted (no)

Bergen Kunsthall
«5.veggen» Graffiti på Landmark, Bergen Kunsthall i 2003 - 2004

Bergen Kunsthall er et offentlig støttet kunstgalleri i Bergen. Kunsthallen ligger langs Lille Lungegårdsvann i Bergen sentrum, mellom bygningene til Stenersens samlinger og Rasmus Meyers samlinger. Kunsthallen var tidligere kjent som, og eies fortsatt av Bergen Kunstforening, og galleriet ble omdefinert til kunsthall i 2001. Den nåværende funksjonalistiske bygningen er tegnet av arkitekt Ole Landmark, og ble innviet i 1935 som Bergen Kunstforenings nybygg.

Bruk[rediger | rediger kilde]

Bergen Kunsthall er et kjent visningssted for samtidskunst i Norge, med mål om å være en markant aktør i formidling og produksjon av nasjonal og internasjonal samtidskunst. Kunsthallen er delt inn i tre avdelinger: Kunsthall, NO5 og Landmark.

Kunsthallen og Landmark mottok våren 2009 Kritikerlagets nyinnstiftede pris for sin virksomhet for og med samtidskunst.

Kunsthallen består av fire utstillingssaler hvor institusjonen presenterer sine hovedprosjekter. Her vises hovedsakelig egenproduserte utstillinger.

Virksomheten[rediger | rediger kilde]

Virksomheten er i hovedsak konsentrert om produksjon av utstillinger og prosjekter, formidling, presentasjon og salg av samtidskunst. I tillegg er utvikling av et lokalt, nasjonalt og internasjonalt nettverk, samt konsulentbistand til offentlige og private bedrifter og omvisninger for skole, offentlige instanser og private bedrifter, viktige deler av Kunsthallens aktiviteter.

Festspillutstillingen i tilknytning til Festspillene i Bergen vises hver vår i Bergen Kunsthall.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]