Bergen Barokk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Bergen Barokk er et norsk kammermusikkensemble som har spesialisert seg på historisk informert oppføring av tidligmusikk.[1]

Ensemblet, som regnes som et av Norges ledende tidligmusikk-ensembler, ble stiftet av Frode Thorsen og Hans Knut Sveen i 1994 som et ledd i Bergen kommunes kultursatsing, og drives i dag med støtte fra kommunen, Norsk kulturråd og Universitetet i Bergen /v. Griegakademiet.

Foruten konserter i inn- og utland, med Russland og USA som ytterpunkter, har ensemblet spilt inn musikk av både kjente og tildels lite kjente komponister, som Arcangelo Corelli, Francesco Maria Veracini, Francesco Barsanti, Georg von Bertouch, Benedetto Marcello, Georg Friedrich Händel, Johann Christoph Pepusch, Jacques Paisible, Gottfried Finger, Johann Jakob Froberger og andre.

I 2006 gav Bergen Barokk den første CD-en i en planlagt komplett utgave av alle de 72 kantatene i Georg Philipp Telemanns Harmonischer Gottes-Dienst (1725-26).[2] Den 5. av de 13 planlagte CD-ene i serien ble sluppet 30. april 2013.[3]

Bergen Barokk publiserer sin innspillinger på plateforlagene Simax Classics, Bergen digital studio, BIS og Toccata Classics. Noen innspillinger er gjort i studioet til NRK Hordaland.

Ensemblet består av tidligere elever eller nåværende lærere ved Griegakademiet, ved behov supplert etter hva musikken krever.

De mest aktive i ensemblet er:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Jakter på barokkens sanguttale, forskningsmagasinet Apollon
  2. ^ Bergen Barokk med ny CD på Toccata Classics, norsk musikkinformasjon
  3. ^ Toccata Classics, soundcloud.com

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]