Benjamin Hornigold

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Benjamin Hornigold
Født1680Rediger på Wikidata
Norfolk
Død1719Rediger på Wikidata
BeskjeftigelseKaper, sjørøver Rediger på Wikidata
NasjonalitetKongeriket Storbritannia

Benjamin Hornigold (født 1680, død ca. 1719) var en engelsk pirat. Hans tid som pirat varte bare i ett år, fra 1716 til 1717, men skipet han førte ble et utgangspunkt for mer kjente sjørøvere. Som mange andre pirater seilte han sannsynligvis på engelske kaperskip i den spanske arvefølgekrigen. Dette var også en aktivitet han gjenopptok etter å ha mottatt amnesti i 1717.

Hornigold er mest kjent for å ha operert sammen med Edward Teach, bedre kjent som Svartskjegg. Sammen plyndret de skip og byer langs den nordamerikanske østkysten og i Karibien.

I 1717 skilte Teach og Hornigold lag og Hornigold seilte til New Providence. Etter at Woodes Rogers ble utnevnt som guvernør av Bahamas, brukte Hornigold amnestiet som ble utskrevet av Kong Georg I til alle pirater i 1717.[1] Hornigold ble ansatt som pirat-jeger, for å få bukt med blant annet piratene Stede Bonnet og Charles Vane.

Rundt 1719 ble Hornigold sendt til Mexico på en handelsreise. Skipet traff imidlertid et rev langt fra land og gikk ned med kaptein og mannskap.

Referanser[rediger | rediger kilde]