Hopp til innhold

Ben Moody

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ben Moody
på scenen i Barcelona i 2003
FødtBenjamin Robert Moody
22. jan. 1981[1]Rediger på Wikidata (43 år)
Little Rock
BeskjeftigelseGitarist, sanger, plateprodusent Rediger på Wikidata
NasjonalitetUSA
Medlem avEvanescence (19952003)
Evanescence
Musikalsk karriere
SjangerAlternativ rock
Aktive år1998
IMDbIMDb
Tidligere band
Evanescence

Ben Robert Moody III (født 22. januar 1981 i Little Rock i Arkansas) er sanger og låtskriver, multiinstrumentalist, plateprodusent og skuespiller. Han er mest kjent som medgrunnlegger, gitarist og låtskriver i det Grammy Award-vinnende rockebandet Evanescence fra 1995 til oktober 2003. Siden han forlot Evanescence, har Moody samarbeidet med en rekke artister vokalt, instrumentalt og som komponist. Han er nå medlem av bandet We Are the Fallen.

Evanescence

[rediger | rediger kilde]

Moody møtte Amy Lee i 1994 på en ungdomsleir og de to ble etter hvert venner. De begynte snart å spille musikk i lokale forretninger. Etter et par år begynte paret å selge EP-er på lokale spillejobber, og det kulminerte i at de ble oppdaget av Wind-up Records, og utgivelsen av deres debutalbum, Fallen, i 2003. Moody forlot bandet brått i oktober 2003 under deres Europaturné, på grunn av «kunstneriske ulikheter».

We Are the Fallen

[rediger | rediger kilde]

Kort tid etter utgivelsen av All for This, ble det annonsert at Moody startet opp, og er nå også medlem av et nytt band, kalt We Are the Fallen. Medlemmene i bandet inkluderer American Idol-finalisten Carly Smithson som vokalist, de tidligere Evanescence-medlemmene Rocky Gray og John LeCompt og Moodys venn Marty O'Brien. We Are the Fallen gjorde sin første offentlige opptreden sammen på en pressekonferanse på SIR i Los Angeles 22. juni 2009. Bandet spilte to låter, inkludert deres første singel, «Bury Me Alive», og Evanescence-låten «Going Under».

Solokarriere

[rediger | rediger kilde]

Fra 2004 begynte Moody å samarbeide med en rekke artister i flere forskjellige sjangere. Det året var han med å skrive sangen «Nobody's Home» for Avril Lavignes andre album, Under My Skin, og skrev og spilte inn låten «The End Has Come» med Jason C. Miller og Jason «Gong» Jones for The Punisher-soundtrack. Han skrev da med David Hodges, Kelly Clarkson og andre for Clarksons andre album, Breakaway, på sangene «Because of You» og «Addicted».

Tidlig i 2005 spilte Moody gitar på sangen «Forever in Our Hearts», en sang til inntekt for tsunami-ofre laget eksklusivt for iTunes. Han samarbeidet med sangeren Anastacia på sangen «Everything Burns», som er med på hennes album Pieces of a Dream og musikk til filmen Fantastic Four. Moody hjalp deretter Lindsay Lohan på albumet hennes A Little More Personal (Raw) og jobbet med Bo Bice på sangen «My World» (en coverlåt fra SR-71) på hans debutalbum The Real Thing.

I april 2006 begynte Moody arbeider på debutalbumet til sangeren og låtskriveren Hana Prestle. Han var med-produsent og skrev låter sammen med Michael «Fish» Herring, og bidrog med sang og instrumenter til albumet. Senere produserte han Godhead-albumet The Shadow Line med Julian Beeston, og spilte en klovn i musikkvideoen deres for sangen «Push». Han samarbeidet med David Hodges igjen på American Idol-deltakeren Chris Daughtrys debutalbum, Daughtry, på sangen «What About Now».

I 2007 jobbet Moody med Celine Dion på hennes album Taking Chances, og begynte å arbeide med sitt eget soloalbum.

I desember 2008 ga Ben Moody ut en EP, Mutiny Bootleg E.P., og annonserte at hans soloalbum ville bli sluppet 3. mars 2009. Denne utgivelsen ble forsinket, noe som ble antydet i 2009, da Moodys offisielle hjemmeside viste utgivelsen som «tilgjengelig 2009» i stedet for utgivelsedato. 9. juni 2009 ble Moodys første soloalbum, All for This, utgitt digitalt via Amazon.com, iTunes, og Amie Street gjennom Moodys plateselskap, FNR Records.

I tillegg til sin musikalske karriere, jobber Moody med sitt TV- og filmproduksjonsselskap, Makeshift Films. Han har også gjort en del filmarbeid, slik som hans opptreden som zombie i Resident Evil: Apocalypse. Han kan også sees i 2007-utgaven av en lavbudsjettsutgivelse fra Lionsgate film, Dead and Gone.

Diskografi

[rediger | rediger kilde]
  • 2005: The End Has Come (med Jason Miller & Jason "Gong" Jones) — Soundtrack til The Punisher.
  • 2005: Everything Burns (med Anastacia) — Soundtrack til Fantastic Four.
  • 2008: Mutiny Bootleg E.P.
  • 2009: All for This – soloalbum
  • 2009: Bury Me Alive – singel fra We Are the Fallen

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w68p7j65, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]