Beerfest

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Beerfest
orig. Beerfest
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår2006
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJay Chandrasekhar
ProdusentMichael Beugg
ManusforfatterJay Chandrasekhar
Kevin Heffernan
Steve Lemme
Paul Soter
Erik Stolhanske
SjeffotografFrank G. DeMarco
Foran kamera
MedvirkendeJay Chandrasekhar
Nat Faxon
Sarah Figoten
Jürgen Prochnow
Paul Soter
Erik Stolhanske
med flere
Prod.selskapWarner Bros.
Eksterne lenker

Beerfest er en film fra 2006, og følger to brødre reiser til Tyskland for å delta på oktoberfesten. De snubler over en hemmelighet, en konkurranse som er hundrevis av år gammel, og som bare kan beskrives som en «Fight Club» med øl-spill.. Humorgruppen Broken Lizard står bak filmen.

Handling[rediger | rediger kilde]

I begravelsen til deres tysk-fødte bestefar Johann von Wolfhausen oppdager brødrene Jan og Todd Wolfhouse at familie-tradisjonen krever at de reiser til München, for å delta på en oktoberfest for å spre bestefarens aske ved Theresienwiese. Der starter brødrene utilsiktet en krangel, som river ned et helt telt under Oktoberfesten. De deltar også ved en underjordisk drikkespill-turnering drevet av Baron Wolfgang von Wolfhausen, hvor de oppdager at von Wolfhausens er i slekt med Wolfhouse-familien. men den tyske familien nekter sint å akseptere disse familie-båndene, og avslører at Johann var en stall-gutt som stjal oppskriften på det beste ølet i verden, for flere tiår siden og stakk av sammen med brødrenes oldemor - kalt Great Gam Gam.

Jan og Todd utfordrer derfor tyskerne til en drikke-lek. Brødrenes nederlag ydmyker dem foran alle, og Wolfgang heller bestefarens aske over brødrene og Jan blir slått ned. Jan og Todd sverger deretter å hevne seg på tyskerne, og returnerer til Colorado hvor de rekrutterer de gamle drikke-vennene deres fra college: Stor-drikkeren Phil "Landfill" Krundle, den jødiske vitenskapsmannen Charlie "Fink" Finklestein og den mannlige prostituerte Barry Badrinath, for å sette sammen en amerikansk øl-fest. Jan og Todd oppdager snart at bestefaren deres ikke hadde stjålet familiens øl-oppskrift, men at han faktisk var den rettmessige arvingen til familiens bryggeri i Bayern.

De bruker denne gjenoppdagede oppskriften til å brygge Schnitzengiggle Beer. Etter at det tyske teamet mottar en flaske Schnitzengiggle i posten, drar Wolfhausen-klanen til Amerika for å ta oppskriften tilbake. Etter en konfrontasjon mellom Wolfhausen-familien og Jan og Todd, forfalsker Wolfhausens bevis på at brødrenes restaurant har problemer for å sette dem ut av drift. I Tyskland bruker de en tom tønne som en trojansk hest for å komme seg inn hos Wolfhausen-familien, og vinne mot den tyske grenen av familien - en gang for alle.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]