Beck – I Guds navn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Beck – I Guds navn
orig. Beck 24 - I Guds namn
Generell informasjon
Type TV-film
Sjanger Thriller
Nasjonalitet Svensk
Utgitt 2007
Lengde 1 t. 30 min.
Språk svensk
Produksjon
Regissør Kjell Sundvall
Manus Rolf Börjlind,
Cecilia Börjlind
Produsent Lars Blomgren,
Thomas Michaelsson
Musikk Anders Bagge,
Jennie Löfgren,
Anders Herrlin
Medvirkende Peter Haber,
Mikael Persbrandt
Filmselskap Filmlance,
Nordisk Film
Eksterne lenker

Beck – I Guds navn er en svensk film fra 2007, skrevet av ekteparet Rolf Börjlind og Cecilia Börjlind, regissert av Kjell Sundvall hvor blant andre Peter Haber, Marie Göranzon og Mikael Persbrandt deltok som skuespillere.

Handlingen[rediger | rediger kilde]

En paparazzifotograf blir brutalt myrdet i Stockholm. I leiligheten hans, som hadde hatt tyver på besøk etter udåden, var både datamaskin og fotoutstyr stjålet. Gruppen til Martin Beck forsøker å finne motivet, man mistenker at det kan være hevn. Hadde fotografen tatt bilder av feile personer til feil tidspunkt?

Man finner allikevel noen ledetråder, blant annet en USB-minnepinne med masser av foto. Når Becks sjef Margareta Oberg seinere går igjennom materialet reagerer hun veldig kraftig på et bilde, og gjemmer det med det samme, noe som viser seg å være et veldig dyrt feilsteg. Hva fantes på bildet, hvorfor holdt hun det unna Beck, og innså hun ikke konsekvensene av det som bildet viste?

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen, som også hadde innspillingtittelen Beck – De vita vargarna, er nummer 24 i rekken av Beckfilmer med Peter Haber og Mikael Persbrandt i hovedrollene. Den blir også sannsynligvis siste i serien i forhold til hva begge hovedrolleinnehaverne har uttalt. Filmen er regissert av Kjell Sundvall. Fra begynnelsen var det tenkt at filmen skulle settes opp på kinoene våren 2008, men filmselskapet Nordisk film endret planene og filmen ble sluppet på markedet allerede i oktober 2007.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]