Baumschulenweg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Baumschulenweg
Berlin - church 'Zum Vaterhaus' 2 (aka).jpg
Kirken Zum Vaterhaus
LandTyskland Tyskland
DelstatBerlin Berlin
StatusOrtsteil i bydelen Treptow-Köpenick
Areal4,82 km²
Befolkning17 076 (2011)
Bef.tetthet3 542,74 innb./km²
Høyde o.h.37 meter
Posisjonskart
Baumschulenweg
Kart
Baumschulenweg
52°27′54″N 13°29′10″Ø

Baumschulenweg er en ortsteil i Berlins bydel Treptow-Köpenick.

Historie[rediger | rediger kilde]

Ortsteilens navn og historie er nært knyttet til den tidligere Späth'sche Baumschule (Späths planteskole). Franz Späth (1839–1913) var femte generasjons eier av familiens planteskole, da han i 1864 flyttet virksomheten til Neu-Britz, idag Baumschulenweg. Planteskolen fikk et stort oppsving under den botanikkutdannede Franz Späths ledelse og i 1874 oppførte han en stor villa på eiendommen.

Området ble i 1920 innlemmet i Stor-Berlin. Planteskolen gikk ut av slektens eie med Hellmuth Späth (1885–1945). Hellmut Späth ble sendt i konsentrasjonsleir for å ha hatt omgang med jøder og døde i Sachsenhausen.

Etter den andre verdenskrigen ble gartneriet offentlig eiendom og delvis forvaltet av Humbolt-universitetet. Fremdeles disponerer universtitetet den store villaen og arboretet er åpent for offentligheten. Store deler av området ble i DDR-tiden bygget ut med boliger av typen Q3A Plattenbau.

På folkemunne blir ortsteilen gjerne kalt Baume. Et mindre området i orsteilen heter Späthsfelde og navnet har rot i det gamle familienavnet.

Bildegalleri[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]