Battlefield Earth (roman)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Battlefield Earth (roman)
Battlefield Earth - A saga of the year 3000
Forfatter(e)L. Ron Hubbard
Språkengelsk
SjangerScience fiction
Utgitt1980
ForlagSt. Martin's Press
Bridge Publications
Galaxy Press
OversetterArne Herløv Petersen
Sider750-1000 (avhengig av publikasjon)
ISBN 87-7816-439-7

Battlefield Earth (norsk: Kampen om jorden) er navnet på en science fiction-roman skrevet av scientologigrunnlegger L. Ron Hubbard. Boken Kampen om jorden ble for første gang publisert i 1980 av St. Martin's Press. Dette var Hubbards første science fictionroman etter sine dager som skribent for billige science fictionmagasiner i 1940-årene, og den ble promotert som «Hubbards tilbakekomst til science fiction etter en lang dvale». Boken ble oversatt til norsk av Arne Hetlow Petersen i 2000.

Boken er skrevet i en stil som kjennetegner at han begynte sin forfatterkarriere på 40-tallet. Romanen er massiv, med 750 sider innbundet, og over 1000 sider i heftet form. Den forteller en fiktiv historie satt omtrent 1000 år fram i tid. Før historien begynner får leseren lære om en ond romvesenrase som kalles «Psychloer», og som invaderte jorden mot slutten av det 20. århundre. Den ødela den menneskelige sivilisasjonen på få dager, og reduserte menneskerasen til noen ytterst få huleboere. Tusen år senere skjer flere hendelser som til slutt gir menneskeheten en sjanse til å gjøre opprør mot sine overmenn og fri jorden fra kontrollen til et galaktisk imperium.

Reaksjoner til boken fra litteraturkritikere og science fictionfans er blandet. Den blir stort sett ansett som en av Hubbards beste bøker, og kommentarer har blant annet gått på at den er spennende og handlingsrik, mens andre omtaler den som vanskelig, for lang, og til og med uleselig. Boken er også kritisert for å inneholde tema fra scientologien.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikiquote-logo.svg Engelsk Wikiquote: Battlefield Earth (roman) – sitater