Basilea Schlink

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Basilea Schlink
Født21. okt. 1904[1][2]Rediger på Wikidata
Darmstadt[3]
Død21. mars 2001[1]Rediger på Wikidata (96 år)
Darmstadt[4]
BeskjeftigelseSkribent, nonne, lærer Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversität Hamburg
FarWilhelm Schlink
SøskenEdmund Schlink
NasjonalitetTyskland

Basilea Schlink (født 21. oktober 1904 som Klara Schlink i Darmstadt i storhertugdømmet Hessen i Det tyske rike, død 21. mars 2001 i Darmstadt) var en tysk grunnlegger av den lutherske organisasjonen «De evangeliske Mariasøstre» i Darmstadt.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Basilea Schlink var søster av teologiprofessor Edmund Schlink. Hennes far Wilhelm Schlink var professor i mekanikk. Etter å ha gått på gymnas i Braunschweig og Darmstadt utdannet hun seg i 1923 på Fröbelseminaret i Kassel, fra 1924 på Indremisjonens jenteskole i Berlin.

I 1929 ble hun lærerinne ved Missionshaus Malche i Bad Freienwalde (Oder) i tysk, psykologi og kirkehistorie. Etter en opptaksprøve studerte hun fra 1930 i Berlin og Hamburg psykologi, kunsthistorie og filosofi. Studiet ble avsluttet av en religionpsykologisk avhandling om «Syndebevissthetens betydning i troskampen til tenåringsjenter».

Mariasøstrene[rediger | rediger kilde]

Schlink befant seg i det utbombede Tyskland og hadde få ressurser, men det var viktig for henne å gjøre bot for tyskernes grusomme behandling av andre folkeslag, særlig jødene. Hun var fristet til å gifte seg slik andre jenter gjorde. I stedet prioriterte hun sitt kall til å bli Mariasøster.

Den 30. mars 1947 grunnla hun sammen med Erika Madauss De evangeliske Mariasøstre i Darmstadt. I 1948 ble begge grunnleggerne og de første sju søstrene nonner. Dr. Klara Schlink kalte seg heretter Mutter Basilea og Erika Madaus kalte seg Mutter Martyria. De evangeliske Mariasøstre har i dag 11 underavdelinger over hele verden, med til sammen 209 søstre, og omkring 130 av disse befinner seg i Darmstadt. Den norske avdelingen ligger i Arneberg i Solør.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Gemeinsame Normdatei, besøkt 9. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Autorités BnF, data.bnf.fr, besøkt 10. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 10. desember 2014[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 30. desember 2014[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]