Barfuss

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Barfuss
orig. Barfuss
Generell informasjon
Prod.landTyskland
Utgivelsesår2005
Lengde110 min.
SpråkTysk
Bak kamera
RegissørTil Schweiger
ManusforfatterTil Schweiger, Jann Preuss, Steven Zoinowsky, Dina Marie Chapman, Nika von Altenstadt
ProdusentTil Schweiger
KomponistMax Berghaus, Stefan Hansen, Dirk Reichardt
SjeffotografChristoph Wahl
KlipperTil Schweiger, Constantin von Seld
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

Barfuss («barfot») er en tysk film fra 2005. Filmen er skapt av Til Schweiger, som både spiller hovedrollen og er regissør, produsent og har skrevet manus.

Handling[rediger | rediger kilde]

Nick (Til Schweiger), en enkel mann som regelmessig mister jobben, arbeider for et kort tidsrom på en psykiatrisk klinikk. Der forhindrer han pasienten Leila (Johanna Wokalek) i å begå selvmord. Leila begynner å følge etter ham og vil bli hos ham. I begynnelsen er han ikke klar for dette, og klarer å komme seg unna henne.

Hos begge spiller familiebakgrunnen en stor rolle. Nick har et stort problem med sin innflytelsesrike og velstående stefar og sin bror. Leila levde 19 år under morens tyranni, og havnet etter morens død på klinikken. Derfor er Leila svært naiv, og selv om hun har en voksen kvinnes kropp har hun et barns sinn. Hun hater også kroppslig kontakt med fremmede.

Nick blir minnet av sin mor om at han er invitert til brorens bryllup med Nicks tidligere kjæreste. Under den tre dager lange reisen fra München til Hamburg, med noen problemer og situasjonskomikk knyttet til Leilas virkelighetsforståelse, begynner et usedvanlig kjærlighetsforhold. Under bryllupet eskalerer forholdet mellom Nick og stefaren. Nick forsøker deretter å få Leila med seg til den psykiatriske klinikken for å bli kvitt henne, men merker etterhvert at han elsker henne.

Etter at Nick blir arrestert på grunn av angivelig bortføring og Leila igjen havner på klinikken, forsøker begge å få se hverandre igjen. I begynnelsen er domstoler og leger imot, men begge overvinner hindrene og blir gjenforent.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

1. desember 2005 mottok Barfuss den tyske medieprisen «Bambi» som beste film i 2005.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]