Barbarenes kyst

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Barbarenes kyst
orig. Barbary Coast
Generell informasjon
Utgivelsesår1935
Prod.landUSA
Lengde90 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiHoward Hawks
ProdusentSamuel Goldwyn
MusikkAlfred Newman
Prod.selskapSamuel Goldwyn Productions
DistributørUnited Artists
Eksterne lenker

Barbarenes kyst, (originaltittel: Barbary Coastl) er et amerikansk historisk drama fra 1935, regissert av Howard Hawks.

Handling[rediger | rediger kilde]

På en tåkete natt i 1850 kommer Mary Rutledge og den pensjonerte oberst Marcus Aurelius Cobb til San Francisco-bukta om bord på skipet Flying Cloud. Hun hadde kommet til storbyen for å gifte seg med en velstående eier av en gull-gruve. Men mannen har nylig mistet gruven sin, etter å ha mistet alle pengene sine på gambling. Mary blir fortalt at forloveden hennes er død, mest sannsynlig myrdet av Louis Chamalis - den mektige eieren av Bella Donna-restauranten og gambling-stedet hvor gruve-eieren hadde mistet alle pengene sine. Mary blir først opprørt, men tar seg raskt sammen.

Mary møter Chamalis, og får muligheten til å arbeide for ham. Chamalis overøser henne snart med ekstravagante gaver, men forholdet deres forvitrer raskt fordi Mary ikke liker hans destruktive makt-misbruk. Hun har imidlertid ikke noe imot å svindle spillere som kommer dit for å gamble, og snyte gruve-arbeiderne i området for alt gullet de eier. Oberst Cobb kjøper en trykkpresse, med den hensikt å starte en respektabel avis for innbyggerne i San Francisco. Hans første utgave inkluderer en artikkel som kritiserer et drap begått av Chamalis og hans håndlangere, som de aldri har blitt straffet for. Når Chamalis finner ut av dette, truer han med å ødelegge Cobbs trykkpresse og brenne ned hele bygningen hvor han holder til. Men Mary forhindret ham fra å gjennomføre disse planene.

Mary blir etter hvert desillusjonert over tilværelsen sin i San Francisco. En morgen legger hun ut på hesteryggen. Men når det begynner å regne kraftig, søker hun tilflukt i en tilsynelatende forlatt hytte - hvor hun møter poeten og gull-graveren Jim Carmichael. Mary blir interessert i ham, men lyver om hennes nåværende situasjon etter å ha hørt hans kritikk av San Francisco. Han gir henne en bok med noen av diktene hans som et minne. Carmichael bestemmer seg for å returnere til New York. Men på grunn av tåke kommer ikke skipet til å reise før noen dager senere. Men kort tid senere dukker Carmichael opp i byen, og ønsker et forhold til Mary. Men han taper alle pengene sine på gambling hos Chamalis, og de havner snart i en konfrontasjon.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]