FC Barcelona B

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Barça Atlètic)
Hopp til navigering Hopp til søk
Barça Atlètic
Futbol Club Barcelona Atlètic
Stiftet1970
Nettsidehttp://www.fcbarcelona.com/football/barca-b
HjemmebaneMini Estadi,
Barcelona,
Spania
Kapasitet15.276
LigaSegunda División B, gruppe III
LandSpania
ByBarcelona
Annet2009/10 Nr. 2 i Segunda División B
Administrasjon
StyrelederJosep Maria Bartomeu
HovedtrenerGerard López

Futbol Club Barcelona Atlètic, også kalt Barça Atlètic, er en spansk fotballklubb fra byen Barcelona i Spania. Barça Atlètic er reservelaget til den katalanske storklubben FC Barcelona. En rekke profilerte spillere startet sin karriere i Barça Atlètic før de tok steget videre til førstelaget.

Historie[rediger | rediger kilde]

Barça Atlètic ble grunnlagt i 1970 av daværende klubbpresident Agustí Montal jr. Grunnleggelsen av klubben kom som et resultat av sammenslåingen mellom FC Barcelona del Club Deportivo Condal og Atlètic Catalunya. Barça Atlètic ble i hovedsak opprettet for unge spillere som ikke figurerte på det høyeste nivået. Laget deltok i en del uoffisielle turneringer. I 1991 ble klubben omdøpt til Barcelona B, eller Barça Atlètic som den ofte kalles.

I dag er Barça Atlètic fremdeles klubbens reservelag og linken mellom ungdomsakademiet og førstelaget. Til tross for å være et reservelag anses Barça Atlètic som en profesjonell klubb på et forholdsvis høyt nivå. Spillerne på laget må holde en viss standard, og trenerne må inneha kompetanse rundt klubbens verdier og mål.

En rekke profilerte spillere startet sin karriere i Barça Atlètic før de etterhvert tok steget videre til større utfordringer. Eksempler er tidligere, og nåværende spillere som Francisco José Carrasco, Ramón Calderé, Guillermo Amor, Albert Ferrer, Josep Guardiola, Sergi Barjuán, Víctor Valdés, Andrés Iniesta, Iván de la Peña, Carles Puyol, Gerard Piqué, Gerard López og Xavi Hernández. I tillegg har spillere som Nayim, Luis García, Albert Luque, Sergio García de la Fuente og Cesc Fàbregas hatt sine forbindelser i Barça Atlètic.

Den siste høytprofilerte stjernen som har høstet erfaring i Barça Atlètic er argentineren Lionel Messi. Han regnes i dag for å være verdens beste fotballspiller, men debuterte på førstelaget så sent som i sesongen 2004/2005. Den gang under trener Frank Rijkaard.

Barça Atlètic spiller sine kamper på Mini Estadi, FC Barcelonas forholdsvis lille treningsstadion. Mini Estadi har en kapasitet på om lag 15.000 tilskuere.

Barça Atlètic ble trent av tidligere legende Luis Enrique. Han klarte å ta laget til Liga Adelante i 2010. I sin første sesong i Liga Adelante, overrasket Barça Atlètic alle og tok en sterk tredjeplass. I utgangspunktet skulle de ha rykket opp til Liga BBVA, men laget på fjerdeplassen fikk opprykket fordi det er en regel som sier at B-lag ikke kan rykke opp til den øverste divisjonen i Spania. I deres 2010/2011-sesong i Liga Adelante, var det mange spillere som tok nivået og overrasket. Av nøkkelspillerne var det Andreu Fontàs, Martin Montoya, Thiago Alcantara og broren Rafa Alcantara, samt Nolito og Jonathan Soriano som utmerket seg. Fontàs og Thiago ble i forkant av 2011/2012-sesongen belønnet med å bli forfremmet til klubbens førstelag, mens Nolito ble solgt til Benfica der han fikk umiddelbar suksess, med flere nettkjenninger og imponerende spill mot Manchester United i Mesterligaen. Martin Montoya ble overraskende nok nylig tatt ut til Spanias landslagstropp av landslagstreneren Vicente del Bosque.

Den tidligere treneren til Barça Atlètic var den tidligere høytprofilerte Barcelona-spilleren Eusebio Sacristán, og han har blant annet 204 kamper og 14 mål for førstelaget i perioden 1988-1995. I denne sesongen har det også dukket opp et ny potensiell storstjerne, og mange har store forventninger til han. Alejandro Grimaldo heter han, og han fikk sin debut i Liga Adelante i en alder av 15 år. Sacristán er nå trener i Roma.[1]

Spillerstall[rediger | rediger kilde]

Pr 31. august 2016 [2]

Nr. Posisjon Spiller
1 Spania K Jokin Ezkieta
13 Spania K Adrián Ortolá
21 Spania F David Costas (på lån fra Celta Vigo)
23 Spania MB David Concha (på lån fra Real Sociedad)
24 Spania F Samu Araújo (på lån fra Celta Vigo)
Spania K José Aurelio Suárez
Spania K Alberto Varo (på lån fra Gimnàstic)
Spania K Sergi Puig
Spania F Borja López
Spania F José Antonio Martínez
Spania F Adrià Vilanova
Spania F Nili
Spania F Moisés Delgado
Spania F José Luis Trápaga
Gambia MB Alasana Mammeh
Nr. Posisjon Spiller
Guinea-Bissau MB Braima Fati
Spania MB Fali (på lån fra Gimnàstic)
Spania MB Ferrán Sarsanedas
Spania MB Álex Carbonell
Kamerun MB Wilfrid Kaptoum
Sør-Korea MB Paik Seung-ho
Spania MB Nacho Abeledo
Spania MB Jesús Alfaro
Spania MB Alberto Perea
Spania MB Juan Cámara
Spania A Marc Cardona
Spania A Rafa Mújica
Spania A Dani Romera
Marokko A Mohamed Ezzarfani
Sveits A Jérémy Guillemenot

Utlånte spillere[rediger | rediger kilde]

Nr. Posisjon Spiller
Spania F Sergi Palencia (hos Bordeaux til 30. juni 2019)

Liste over managere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ nrk.no – Luis Enrique blir Riises nye sjef
  2. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 23. februar 2016. Besøkt 22. mars 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]