Balto og Ulveflokken

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Balto og Ulveflokken
orig. Balto II: Wolf Quest
Generell informasjon
GenreEventyrfilm, familiefilm, barnefilm
Utgivelsesår2001
NasjonalitetUSA
Lengde76 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiPhil Weinstein[1][2][3] Rediger dette på Wikidata
ManusDev Ross Rediger dette på Wikidata
MusikkAdam Berry Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
Medvirkendeingen Rediger dette på Wikidata
Stemme­skuespiller(e)Maurice LaMarche, Jodi Benson, Lacey Chabert, David Carradine, Mark Hamill, Charles Fleischer Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat1,33:1
Farve/s.hvFarger
FilmselskapUniversal Animation Studios Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)2001
9. februar 2002
FilmserieBalto
OppfølgerBalto III: Wings of Change Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

Balto og Ulveflokken (originaltittel: Balto II: Wolf Quest) er en amerikansk direkte-til-video-animasjonsfilm fra 2002, som handler om hunden Balto. Den er en oppfølger til Balto fra 1995. I 2004 ble det laget en tredje film i serien, ved navn Balto 3 – Forandringens vinger.

Handling[rediger | rediger kilde]

Balto, som er halvt ulv, halvt husky, får valper med den vakre, ren-rasede huskyen, Jenna. Alle valpene ser ut som hunder, unntatt Aleu (uttales Alu), som ser ut som en ulv. Seks uker etter at valpene ble født skal valpene gis bort. Men Aleu den eneste som ikke får et nytt hjem, og vokser derfor opp sammen med foreldrene sine. Ett år senere dreper en jeger nesten Aleu, og Balto blir tvunget til å fortelle hvordan folk ser på henne: som en ulv. Hun blir rasende og reiser ut i verden, for å finne ut hvem hun virkelig er. Men farer og mystiske gåter lurer rundt alle svinger. Aleu finner snart tilflukt i en hule, hvor hun møter en mus som heter Muru. Det blir senere avslørt at Muru er Aleus åndelige veileder.

Når den unge ulven prøver å komme seg ut av hulen, blir hun angrepet av en grizzlybjørn. Men Balto dukker opp, og begynner å kjempe mot bjørnen. De ankommer snart territoriet til en flokk sultne ulver, ledet av Nava, som redder Balto og Aleu fra et angrep fra Niju - som ønsker å ta over plassen som ulveflokkens leder. Nava kunngjør at flokken en dag kommer til å bli ledet av «han som er en ulv, men ikke vet at han er en ulv». Alle tror at dette er Balto, men han nekter å gå med på dette. Ulvene kunngjør at den eneste måten å overleve på er å krysse en isete innsjø. Men flokken deler seg mellom de som støtter Niju - som har en plan om å stjele de andres forsyninger - og Navas gjeng. Balto og Aleu støtter den nåværende lederen.

Skuespillerne[rediger | rediger kilde]

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata