Ballington Booth

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ballington Booth
Ballington Booth.jpg
Født28. juli 1857[1][2]
Brighouse
Død5. oktober 1940[1][2] (83 år)
Gravlagt Ferncliff gravlund
Far William Booth
Beskjeftigelse Forfatter
Nasjonalitet USA
Medlem av Frelsesarmeen

Ballington Booth (født 28. juli 1857 i Brighouse i England, død 5. oktober 1940) var offiser i Frelsesarmeen og en av grunnleggerne av Volunteers of America.

Ballington Booth var det tredje barnet av William og Catherine Booth, og den nest eldste av sønnene. Som tenåring begynte han å forkynne på Frelsesarmeens friluftsmøter og synge og spille på sin concertina. Han ble oberst i Frelsesarmeen da han var 23 år gammel, og ble da satt til å lære opp de som skulle bli offiserer i Frelsesarmeen. Han flyttet senere til Australia, USA og til slutt Canada.

I 1886 giftet han seg med Maud Charlesworth, som skiftet navn til Maud Ballington Booth, og de ble snart beordret til USA. Selv om Ballington og Maud Booth spilte en stor rolle i organisering og strukturering av den nye Frelsesarmeen i USA, så forlot de Frelsesarmeen etter en uenighet mellom dem og Frelsesarmeens ledelse i London, det vil si Ballingtons far, William Booth, og hans bror, Bramwell Booth, som var farens nestkommanderende. Uenigheten ble utløst ved at ledelsen i London ønsket å flytte ekteparet fra USA, der de hadde vært en god del år. De laget da sin egen organisasjon for å nå ut til de fattige i USA. 8. mars 1896 startet de God's American Volunteers, som senere forandret navn til Volunteers of America.

På samme måte som William Booth ble kalt General i Frelsesarmeen, ble Ballington Booth kalt General i Volunteers of America. Han var i denne stillingen i 43 år, fram til sin død.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Find a Grave, 9. okt. 2017, Ballington Booth, 4740
  2. ^ a b SNAC, 9. okt. 2017, Ballington Booth, w6rr2kg9