Bala Garba

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bala Garba
Født9. aug. 1974[1]Rediger på Wikidata (48 år)
LagosRediger på Wikidata
Beskjeftigelse FotballspillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NigeriaRediger på Wikidata
Høyde189 centimeter
PosisjonAngrepsspiller

Bala Ahmed Garba (født 1974) er en nigeriansk tidligere fotballspiller og trener bosatt i Norge.

Garba, som er angrepsspiller, startet sin karriere i NUB Kaduna. Deretter spilte han for VIP, EL-Kanemi Warriors og Udoji United.

I 1997 ble Haugesund hans nye arbeidsgiver, og han var i denne klubben fram til 2002. Tiden der gjorde ham til tidenes toppscorer for FK Haugesund, en status han fortsatt har. De neste sesongene spilte han for den svenske klubben GIF Sundsvall.

I januar 2004 skrev han under for Start, der han var ut 2006-sesongen og var blant annet med på å ta sølv i Tippeligaen i 2005. Etter dette fulgte to sesonger med Adeccoligaenfotball i Notodden. Før 2009-sesongen flyttet han tilbake til Haugalandet og signerte for Kopervik Idrettslag i andre divisjon. Etter en god, og en noe svak nedrykksesong med Kopervik trappet han ned fotballen og gikk til SK Nord før 2011-sesongen. I 2012 ble han spillende trener for Karmøy-klubben Haugaland FK i 6. divisjon. Han var i 2014-sesongen trener for Kopervik IL Junior Elite. Han har spilt 74 tippeligakamper, og skårt 18 mål.

Han har lagt fotballen på hylla og jobber i dag med service og sikkerhet på Haugesund lufthavn, Karmøy.[trenger referanse]

Bala Garba søkte i 2005 om å bli norsk statsborger.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ FBref, FBref spiller-ID b157d9b1[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]