Bakuman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bakuman
バクマン。
(Bakuman)
Sjanger Komedie, Romanse
Manga
Manus Tsugumi Ohba
Utgiver Shueisha
Magasin Weekly Shōnen Jump
Periode 11. august 200823. april 2012
Tankōbonbind 20
Anime: Bakuman
Regissør Kenichi Kasai, Noriaki Akitaya
Studio J.C.Staff
Kanal NHK
Periode 2. oktober 20102. april 2011
Episoder 25
Anime: Bakuman 2
Regissør Kenichi Kasai, Noriaki Akitaya
Studio J.C.Staff
Kanal NHK
Periode 1. oktober 20114. mars 2012
Episoder 25

Bakuman er en mangaserie skrevet av Tsugumi Ohba og illustrert av Takeshi Obata, de samme som skapte serien "Death Note". Serien handler om to personer som prøver å følge sine drømmer om å bli manga artister. Det første volumet av Bakuman ble utgitt 11. august 2008 og serien ble publisert av magasinet Weekly Shōnen Jump.

Handling[rediger | rediger kilde]

Bakuman begynner med at Moritaka Mashiro, en av hovedpersonene i serien, glemmer sin notatbok på skolen. Når han drar tilbake til klasserommet for å hente den, venter klassekameraten hans, Akito Takagi, med notatboken i hånden. Takagi bladde gjennom notatboken og så tegningene av Miho Azuki som Mashiro hadde tegnet. Azuki er personen som Mashiro er forelsket i. Takagi forteller at han har lyst til å bli en manga artist, og prøver å få Mashiro som har gode tegneegenskaper til å bli en manga artist sammen med han. Men Mashiro nekter med en gang fordi onkelen hans som tidligere var en manga artist døde av overarbeid.

Senere får Mashiro en telefon fra Takagi som forteller at han skal forteller Azuki at han er forelsket i henne. Mashiro sprinter til Azuki's hus hvor han finner Takagi ventende på han. Takagi roper på Azuki og forteller henne at han hadde hørt at hun ønsker å bli en stemmeskuespiller i animeserier. Etter at Azuki bekrefter dette, forteller Mashiro at han har lyst til å bli en manga artist og vil at hun skal stemme en av figurene hvis mangaen blir gjort om til en animeserie. Deretter, med et uhell, spør han henne om hun vil gifte seg med han hvis begge oppnår sine drømmer. Azuki aksepterer med en betingelse; At de ikke skal møte hverandre før drømmene deres blir oppfylt. Nå er både Mashiro og Takagi bestemt på å lage en god og interessant manga som de prøver å få gjort om til en animeserie.

Hovedpersoner[rediger | rediger kilde]

Mashiro Moritaka[rediger | rediger kilde]

Mashiro Moritaka er hovedpersonen i serien. Han blir ofte kalt for Taka eller Saikō av Takagi, og går under pseudonymet Ashirogi Muto. Mashiro's drøm er å lage en vellykket manga med en anime så han kan gifte seg Miho Azuki. Han lager en manga med personen som både er klassekareten hans og senere blir hans bestevenn, Akito Takagi, og i tillegg følger han etter fotsporene til hans avdøde onkel, Nobuhiro Mashiro, som tidligere var en manga artist. Mashiro er grei, sjenert, bestemt og kan være litt sta, men har et stort talent innenfor tegning. I animeseiren blir han stemt av Atsushi Abe.

Akito Takagi[rediger | rediger kilde]

Akito Takagi er en av de to viktigste hovedpersonene i serien Bakuman. Han blir ofte kalt for Shujin av Mashiro, og går under pseudonymet Ashirogi Muto. Han er en fremragende manga forfatter som er svært intelligent og får toppkarakterer på skolen. Akito er klassekamerat med Mashiro, og når han oppdager Moritaka's evne innenfor tegning foreslår han ideen om å lage en manga sammen. Mashiro og Takagi blir senere veldig nære venner. Takagi er intelligent, livlig og bestemt. I animeserien er han stemt av Satoshi Hino.

Miho Azuki[rediger | rediger kilde]

Miho Azuki er en stemmeskuespiller og Mashiro's forlovede. Hun viser mye talent i stemmeskuespilling og synes det er trist at hun ikke kan møte, se eller snakke med Mashiro, selv om det var hun som foreslo det. De holder bare kontakten gjennom e-mail. Hun lovte å gifte seg Mashiro dersom deres drømmer gikk i oppfyllelse. Hennes beste venn er Kaya Miyoshi som blir kjæresten til Akito Takagi, men senere også konen hans. Miho er grei, sjenert og varsom. I animeserien er hun stemt av Saori Hayami.

Kaya Miyoshi[rediger | rediger kilde]

Kaya Miyoshi er Miho Azuki's beste venn og Akito Takagi's kjæreste (senere kone). Hun ser hvor hardt Azuki, Takagi, og Mashiro arbeider for å følge sine drømmer, så hun bestemmer seg for å ha en drøm også. Hennes første drøm var å bli forfatter, men hun bestemte seg senere at hun heller ønsket å hjelpe Takagi, Mashiro og Azuki oppfylle sine drømmer. For å gjøre dette, hjelper hun Mashiro og Takagi ved å være deres assistent. Kaya er livlig, glad, brysom og omtenksom. Hun bryr seg veldig mye om Mashiro, Takagi og Azuki og er alltid der for å støtte dem. I animeserien er hun stemt av Sayuri Yahagi.

Media[rediger | rediger kilde]

Manga[rediger | rediger kilde]

Serien er skrevet av Tsugumi Ohba og tegnet av Takeshi Obata. Kapitlene i Bakuman serien har vært publisert av Shueisha i magasinet Weekly Shonen Jump. Det første volumet av Bakuman ble utgitt 5. januar 2009, og 4. august 2011, ble det fjortende volumet løslatt. Flere kapitler av serien har blitt utgitt på Jumplands offisielle nettsted på japansk, engelsk, fransk og tysk, og det første kapittelet ble utgitt 19. august 2008. Det er den første mangaen som er blitt utgitt online av Shueisha på flere språk før de har blitt tilgjengelig i trykk utenfor Japan.

Anime[rediger | rediger kilde]

En 25-episoders anime tv-serie basert på mangaen hadde en sending på den japanske kanalen NHK, den 2. oktober 2010. I desember 2010, annonserte magasinet Weekly Shonen Jump at det skulle komme en sesong to i oktober 2011. Media Blasters har lisensiert den første sesongen. Åpningssangen i serien var Blue Bird sunget av Kobukuro, mens endingssangene var "Bakurock" av YA KYIM og "Genjitsu To Iu Na No Kaibutsu To Tatakau Monotachi" av Takahashi Yuu.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]