Bachman-Turner Overdrive

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bachman-Turner Overdrive
Bachman–Turner Overdrive.png
B.T.O. i 1974. F.v. Fred Turner, Robbie Bachman, Randy Bachman og Blair Thornton
Utmerkelser
8 oppføringer
Juno Award for Breakthrough Group of the Year (1974)
Juno Award for Album of the Year (1974) (verk: Bachman–Turner Overdrive)
Juno Award for Album of the Year (1975) (verk: Not Fragile)
Juno Award for Group of the Year (1975)
Juno Award for Album of the Year (1976) (verk: Four Wheel Drive)
Juno Award for Group of the Year (1976)
Juno Award for Single of the Year (1976)
Canadian Music Hall of Fame (2014)
OpphavCanada (1973)
SjangerRock, bluesrock,[1][2][3] hardrock,[4] boogie[5]
Aktive år1972
PlateselskapMercury Records, MCA Records, Curb Records
IMDbIMDb
Medlemmer
Robbie Bachman, Fred Turner

Bachman-Turner Overdrive, også kjent som B.T.O., er et kanadisk rockeband som ble dannet i 1972. Gruppen hadde sin storhetstid i 1970-årene, og spilte for det meste hardrock.

Gruppen ble grunnlagt av gitaristen Randy Bachman to år etter at han hadde sluttet i bandet The Guess Who. Gruppen gikk først under navnet Brave Belt, men det ble snart byttet til Bachman-Turner Overdrive; det navnet består av etternavnet til bandmedlemmene og navnet på et motormagasin: Overdrive. Den første besetningen bestod gruppen av Randy Bachman, bassisten Fred Turner, vokalisten Chad Allan (også han fra The Guess Who), samt Randys bror Robbie Bachman på trommer. Allan ble tidlig byttet ut med Tim Bachman, på den tiden da gruppen bestemte seg for navnet B.T.O.

Gruppens første album solgte dårlig, men det gjorde derimot ikke deres andre, kalt Bachman-Turner Overdrive II. Med det albumet fikk de en stor hit med låta «Takin' Care of Business». Neste album, Not Fragile kom i 1974, og med det kom gruppens største hit, «You Ain't Seen Nothin' Yet». I samme periode forlot Tim Bachman gruppen. Han ble erstattet av Blair Thornton.

Etter albumet Freeways fra 1977 forlot Randy Bachman gruppen for å gjøre en solokarriere. De øvrige medlemmene holdt liv i gruppa fram til 1979, da den ble oppløst. I 1983 ble den gjenforent, og har siden spilt i ulike sammenhenger. I 2009 byttet de navn til Bachman & Turner.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Crystal Clear app mp3.pngDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.