Babington’s tea room

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Babington's tea room»)
Babington's tea room, til venstre for Spansketrappen

Babington's tea room, som ble etablert i 1893, er et tradisjonelt engelsk teetablissement ved foten av Spansketrappen ved Piazza di Spagna i Roma.

Historie[rediger | rediger kilde]

Terommet ble åpnet av to unge engelske ladies som kom til Roma i 1893, Isabel Cargill, datteren av kaptein Cargill som grunnla Dunedin i New Zealand, og Anna Maria Babington, som nedstammet fra Antony Babington som ble hengt i 1586 for å ha konspirert mot Elizabeth I. De investerte sine 100 pund sparepenger i et terom og et leserom. På den tiden var det ikke vanlig for italienere å drikke te, så det var et risikoforetak. Te fikk man bare på apoteker. Men Babingtons tearoom ble raskt populært; både italienere og dessuten engelskmenn på europarundreise kom, og fordi det ble det av et Roma som feiret jubileum og sølvbryllupet til kongelighetene Umberto I og Margherita.

Først var etablissementet på Via dei Due Macelli, en sidegate ut fra Piazza di Spagna, men fremgangen gjorde at de sikret seg adressen Piazza di Spagna 23.[1][2][3] Det er i førsteetasjen i et palazzo fra 1700-tallet, tegnet av Francesco de Sanctis, Spansketrappens arkitekt.

Under første verdenskrig klarte det seg godt, og under fascismen og andre verdenskrig kunne de holde på, til tross for Mussolinis ellers anti-engelske politikk.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Babingtons, posto magico per un'atmosfera incantevole». www.agroalimentarenews.com. 
  2. ^ L'Espresso. 1989. 
  3. ^ Jonathan Boardman (2000). Rome: a cultural and literary companion. Signal Books. ISBN 978-1-902669-15-1. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]