B’Sides Themselves

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

B'Sides Themselves er ei samling av singel-B-sider av den britiske progressiv rock-gruppa Marillion. Albumet ble utgitt i januar 1988. Det har aldri blitt remastret, men alle sangene på albumet finnes også på samlinga The Singles '82-'88, som ble utgitt i 2000.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

 1. «Grendel» (17.15)
 2. «Charting the Single» (4.48)
 3. «Market Square Heroes» (3.56)
 4. «Three Boats Down from the Candy» (4.01)
 5. «Cinderella Search» (4.21)
 6. «Lady Nina» (3.43)
 7. «Freaks» (4.04)
 8. «Tux On» (5.12)
 9. «Margaret» (live) (12.17)

Informasjon om sangene[rediger | rediger kilde]

 • «Grendel» var B-spor på Marillions debutsingle «Market Square Heroes», som kom ut i oktober 1982. Sangen finnes også i en annen versjon – «Grendel» (Fair Deal Studios version) – som er med på bonus-CD-en til Marillions debutalbum Script for a Jester's Tear. Sangen er skrevet av Fish, Steve Rothery, Pete Trewavas, Mark Kelly, Michael Pointer, Diz Minnett og Brian Jellyman.
 • «Charting the Single» var B-spor på singelen «He Knows You Know» i 1983. Sangen er skrevet av Fish, Steve Rothery, Pete Trewavas, Mark Kelly og Michael Pointer.
 • «Market Square Heroes» var opprinnelig A-side på Marillions debutsingle. Versjonen her er imidlertid en senere innspilling, som ble gjort senhøsten 1983, og som var B-spor på singelen «Punch & Judy» i 1984. Versjonen her er en forkortet versjon; fullversjonen er med på bonus-CD-en til albumet Script for a Jester's Tear. Der er også den opprinnelige versjonen av sangen med. Sangen er skrevet av Fish, Steve Rothery, Pete Trewavas, Mark Kelly, Michael Pointer og Diz Minnett.
 • «Three Boats Down from the Candy» var opprinnelig det tredje sporet på Marillions debutsingle. Versjonen her er en senere innspilling, gjort samtidig med nyinnspillingen av «Market Square Heroes» senhøsten 1983. Denne versjonen var også B-spor på singelen «Punch & Judy». Den opprinnelige versjonen av sangen finnes på bonus-CD-en til albumet Script for a Jester's Tear. Sangen er skrevet av Fish, Steve Rothery, Pete Trewavas, Mark Kelly og Michael Pointer.
 • De to innspillingene av «Market Square Heroes» og «Three Boats Down from the Candy» senhøsten 1983 er de eneste innspillingene der trommeslageren John Martyr er med.[1]
 • «Cinderella Search» var B-spor på singelen «Assassing» i 1984. Versjonen her er en forkortet versjon; fullversjonen (12"-versjonen) er med på bonus-CD-en til albumet Fugazi. Sangen er skrevet av Fish, Mark Kelly, Steve Rothery, Pete Trewavas og Ian Mosley.
 • «Lady Nina» var opprinnelig B-spor på singelen «Kayleigh» i 1985. Sangen ble også gitt ut som egen single (A-side) i mai 1986. En utvidet versjon av sangen finnes på bonus-CD-en til albumet Misplaced Childhood. Sangen er skrevet av Fish, Steve Rothery, Mark Kelly, Pete Trewavas og Ian Mosley.
 • Freaks var B-spor på singelen «Lavender» i 1985. Sangen er skrevet av Fish, Steve Rothery, Mark Kelly, Pete Trewavas og Ian Mosley.
 • «Tux On» var B-spor på singelen «Sugar Mice» i 1987. Sangen er skrevet av Fish, Mark Kelly, Pete Trewavas, Steve Rothery og Ian Mosley.
 • «Margaret» var B-spor på singelen «Garden Party» i 1983. Sangen er delvis en rockete versjon av den tradisjonelle skotske sangen «The Bonnie Banks O' Loch Lomond», og inneholder også refrenget til sangen, i Fish' egen tolkning. «Margaret» inneholder blant annet noen toner fra Edvard Griegs «I Dovregubbens hall», i tillegg til presentasjon av bandet. Med unntak av tekst og melodi fra «The Bonnie Banks O' Loch Lomond» er sangen laget av Fish, Steve Rothery, Pete Trewavas, Mark Kelly og Michael Pointer. Konsertopptaket er fra Edinburgh Playhouse i desember 1983.

Alle sangtekstene er skrevet av Fish, med unntak av «Margaret», som er delvis trad.

Personell[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ «Informasjon om albumet Fugazi på Marillions nettside». Arkivert fra originalen 8. juni 2011. Besøkt 3. april 2007. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]