Avon (Warwickshire)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Avon
Warwick Castle May 2016.jpg
Avon ved Warwick Castle
LandEngland England
GrevskapGloucestershire, Leicestershire, Northamptonshire, Warwickshire, Worcestershire
Lengde137 km 
Nedbørfelt2 670 km² 
StartNaseby, Northamptonshire
  – Høyde190 moh.
  – Koord.   52°23′50″N 00°59′26″V
MunningSevern ved Tewkesbury
  – Høyde10 moh.
  – Koord.   51°59′47″N 02°09′49″V
SideelverLeam, Stour, Dene, Arrow, Swift, Alne, Isonbourn, Sherbourne, Swilgate

Avon er en elv som renner gjennom eller er grenseelv til Gloucestershire, Leicestershire, Northamptonshire, Warwickshire, Worcestershire i Midlands i England. Den er også kjent som Upper Avon, Warwickshire Avon (etter grevskapet den har hoveddelen av sitt løp i) eller Shakespeares Avon (fordi den renner gjennom Stratford-upon-Avon hvor Shakespeare ble født. Navnet er en anglifisering av det walisiske afon, som betyr «elv». Avon er 137 kilometer lang, med et nedbørfelt2 670 km².

Elveløpet[rediger | rediger kilde]

Avon har sitt utspring nær Naseby i Northamptonshire. De første kilometrene, fra Welford til Dow Bridge ved Watling Street, er den grenseelv mellom Northamptonshire og Leicestershire. Den har på denne strekningen blitt demmet opp i Stanford Reservoir.

Elven renner så videre mer eller mindre i vest-sørvestlig retning, rett nord for Cotswold Edge og gjennom Vale of Evesham. Den passerer Welford, Rugby, Wolston, Leamington Spa, Warwick, Stratford-upon-Avon, Welford-on-Avon, Bidford-on-Avon, Evesham og Pershore. Avon renner så ut i Severn ved Tewkesbury.

Bielvene til Avon inkluderer Leam, Stour, Dene, Arrow, Swift, Alne, Isonbourn, Sherbourne og Swilgate, samt en rekke mindre bekker.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Avon ved Fladbury